Agderposten

Stakk av etter kollisjon med «Bambi»

Mandag morgen ble det litt ekstra kø ved Birkenlund, etter at Bambi hadde tatt en tur ut i veien. – Jeg hørte det smalt, så kjørte bilen bare videre, sier Marianne Tveit.

- ▶ Arne Ingmar Eggen aie@agderposte­n.no

Viltnemnda måtte i morgentime­ne mandag rykke ut til Nordbødale­n ved Birkenlund i Arendal etter en rådyrpåkjø­rsel der bilen ifølge Marianne Tveit bare kjørte videre.

Smalt

– Det smalt skikkelig. Det er bare helt utrolig at bilisten i Mercedesen ikke stoppet for å hjelpe det hjelpeløse dyret, sier Marianne Tveit som kom gående på gang- og sykkelstie­n og var vitne til ulykken på naert hold.

Mens Frode Jamth og Stine Rosseland holder hodet til det sterkt skadde dyret i hendene, blir det ringt til politiet som igjen ringer Svein Torje Ljøstad i viltnemnda i Arendal som har med seg Lena Perry Ljøstad.

Noen minutter senere ankommet de stedet og stanser lidelsene med et skudd.

Mane påkjørsler

– Det er mange av disse påkjørsler. Vi får nok i gjennomsni­tt en slik melding hver eneste dag, sier Svein Torje Ljøstad.

– Hva kan vi bilister gjøre for å unngå slike ulykker?

– Dyrene kommer ofte så fort at bilistene ikke har sjanse til å stoppe før det er for sent. Det viktigste er derfor at man stopper og ringer politiet slik at vi kan bli varslet for å avlive dyr som har det vondt, sier Ljøstad.

– Du kan også få med at hvis det er skader på bilen – og den som kjører på stanser, får føreren et papir av meg for å do- kumentere skadene for forsikring­sselskapet. Uten et slikt dokument kan det bli svaert vanskelig å få noe igjen på forsikring­en.

 ??  ??
 ?? FOTO: ARNE INGMAR EGGEN ?? OMSORG: Mens Frode Jamth og Stine Rosseland holder hodet til det sterkt skadde dyret i hendene mens de i morgentime­ne i går ventet på viltnemnda i Arendal.
FOTO: ARNE INGMAR EGGEN OMSORG: Mens Frode Jamth og Stine Rosseland holder hodet til det sterkt skadde dyret i hendene mens de i morgentime­ne i går ventet på viltnemnda i Arendal.
 ?? FOTO: TOM BUCHER HANSEN ?? HVER DAG: Svein Torje Ljøstad i viltnemnda. Her fra en tidligere anledning da han måtte ta seg av en elg på villspor.
FOTO: TOM BUCHER HANSEN HVER DAG: Svein Torje Ljøstad i viltnemnda. Her fra en tidligere anledning da han måtte ta seg av en elg på villspor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway