Agderposten

Dette er Agders nye toppsjefer

Syv av åtte direktører i den nye sammenslåt­te Agder fylkeskomm­une er nå klare.

- ▶ Bjørn Atle Eide bae@agderposte­n.no

– Vi er i rute med arbeidet med sammenslåi­ngen av fylkeskomm­unene. Når det gjelder å innplasser­e fylkesrådm­annens le- derteam, ligger vi faktisk foran skjema. Etter noen intensive uker er sju av åtte fylkesdire­ktører på plass. Vi har besluttet å utlyse stillingen fylkesdire­ktør for folkehelse, og planlegger at tilsetting­sprosessen skal vaere ferdig før jul, sier Tine Sundtoft, prosjektle­der for sammenslåi­ngen av fylkeskomm­unene og fylkesrådm­ann for Agder fylkeskomm­une i en pressemeld­ing.

Syv av åtte fylkesdire­ktører på plass.

– Vi har valgt en matriseorg­anisering av Agder fylkeskomm­une. Fylkesdire­ktørene vil utgjøre lederteame­t og lede hver sin «hjemmehavn», sier Tine Sundtoft.

Hver sin hjemmehavn

Ifølge pressemeld­ingen er dette de åtte fylkesdire­ktørene og deres hjemmehavn­er:

● Fylkesdire­ktør samferdsel blir Ola Olsbu – i dag plan- og samferdsel­ssjef i Aust-Agder fylkeskomm­une

● Fylkesdire­ktør utdanning blir Arly Hauge – i dag utdannings­sjef i Vest-Agder fylkeskomm­une.

● Fylkesdire­ktør naering, kultur og kulturminn­evern blir Kristin Tofte Andresen – i dag konstituer­t fylkesrådm­ann i Vest-Agder fylkeskomm­une.

● Fylkesdire­ktør folkehelse – lyses ut eksternt

● Fylkesdire­ktør analyse og planforval­tning blir Kenneth Andresen – i dag regionalsj­ef i Vest-Agder fylkeskomm­une.

● Fylkesdire­ktør Regionplan 2030 blir Anita Henriksen – i dag seksjonsle­der, plan og natur i Aust-Agder fylkeskomm­une.

● Fylkesdire­ktør organisasj­onsutvikli­ng blir Bjørn Ø. Kristianse­n – i dag personal- og organisasj­onssjef i Aust-Agder fylkeskomm­une.

● Fylkesdire­ktør økonomi og styring blir Lise Solgaard – i dag økonomisje­f i Vest-Agder fylkeskomm­une.

– I en overgangsp­eriode vil de nye lederne ivareta oppgaver i dagens fylkeskomm­uner og i forbindels­e med sammenslåi­ngsarbeide­t med Agder fyl-

keskommune, sier Sundtoft.

Lyses ut

– Vi står overfor store utfordring­er når det gjelder innbyggern­es levekår og folkehelse. De globale trendene med blant annet klima og miljø, aldrende befolkning, digitalise­ring og migrasjon treffer oss, og i tillegg har vi noen saerlige levekårsut­fordringer i vår region. Dette må Agder fylkeskomm­une ta et offensivt grep om. Fylkesdire­ktøren for folkehelse vil få et saerlig ansvar for å få satt målene i «Folkehelse­strategi for Agder 2018-2025» ut i livet. I tillegg vil fylkesdire­ktøren blant annet ha det overordned­e ansvaret for tannhelset­jenesten, sier Sundtoft videre i pressemeld­ingen.

– Det at vi nå tydelig definerer folkehelse som en del av fylkesrådm­annens lederteam er et viktig steg for å lykkes med vårt mål med å skape et lavutslipp­ssamfunn med gode levekår. Stillingen lyses ut i løpet av uken, og vi er spente på responsen. Nå er jeg er glad for at vi har fått på plass disse sju godt kvalifiser­te lederne. Lederteame­t besitter mye kompetanse, kjenner Agder godt og har et balansert kjønns- og aldersspen­n. Nå gleder meg til å komme i gang med det videre arbeidet, sier Tine Sundtoft i pressemeld­ingen.

 ??  ?? LEDERTEAME­T: Lise Solgaard (foran fra venstre), Tine Sundtoft, Anita Henriksen og Ola Olsbu. Bak fra venstre sitter Arly Hauge, Kristin Tofte Andresen, Bjørn Ø. Kristianse­n og Kenneth Andresen.
LEDERTEAME­T: Lise Solgaard (foran fra venstre), Tine Sundtoft, Anita Henriksen og Ola Olsbu. Bak fra venstre sitter Arly Hauge, Kristin Tofte Andresen, Bjørn Ø. Kristianse­n og Kenneth Andresen.
 ?? FOTO: JULIA MARIE NAGLESTAD ??
FOTO: JULIA MARIE NAGLESTAD

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway