Agderposten

Solgt for 15.000 kroner

Han skulle ikke bruke det til porto, kjøperen som ga 15.000 kroner for det sjeldne indiske frimerket på auksjonen i Grimstad i helgen.

- ▶ Anne Gro Ballestad agro@agderposte­n.no

Frimerkekl­ubben i Grimstad er kjent for sine auksjoner. Kasse på kasse med frimerker blir solgt, og innimellom noen godbiter. Som det indiske.

– Det var helt tilfeldig at vi fikk det inn, forteller klubbleder Ulf Vennesland.

– En lokal person kom med frimerket og lurte på om det var noe verdt. Jeg så med en gang at det var det. Men fordi det var så spesielt, ble det sendt til London før auksjonen slik at vi kunne få en ekthetsatt­est, fortsetter han.

Feiltrykk

Årsaken til den høye verdien, er at frimerket som ble trykket i 1992, ved en feiltakels­e ble pålydende 1 rupee. Dette ble senere endret til 2 rupee. Merkene med feil kom aldri for salg, men likevel kom noen få av dem ut på markedet. De får som ha vaert solgt de siste årene, har blitt omsatt for flere titusen kroner.

– 15.000 var utropsverd­ien, opplyser Vennesland.

Solgte i kassevis

Totalt ble det omsatt frimerker for 537.000 kroner søndag.

– Mye ble solgt i kasser. Vi får stadig inn dødsbo, og denne gang hadde vi fått inn et stort lokalt dødsbo som gikk for noen titusener, forteller Vennesland.

Han legger til at frimerkesa­mlere stadig faller fra, dermed havner samlinger på auksjon fordi slektninge­ne ikke er interesser­t i frimerker.

– DA jeg begynte å samle på frimerker på 60-tallet, var det ungdom på 10–12 år som var de yngst. I dag består junioravde­lingen av folk i 40-årene, medgir Vennesland.

Men de som fortsatt samler, er kjempeinte­ressert og har mye penger. Derfor blir det omsatt for hundretuse­ner på frimerkeau­ksjoner.

Over 100 budgivere i salen

– Vi hadde over 100 budgivere i salen på Dahlske videregåen­de skole i Grimstad. 200 fulgte auksjonen fra andre steder i landet og ga bud, enten via nett eller post, opplyser frimerkesa­mleren.

Sistnevnte går jo mye senere enn nettet.

– Men siden ikke alle frimerkesa­mlere holder tritt med den tekniske utviklinge­n, har vi fremdeles muligheten for å gi bud per brev. Men dersom to budgivere byr det samme, er det førstemann som får tilslaget. Da blir det den som byr via nett, innrømmer Vennesland.

 ?? FOTO: JAN ESPEN THORVILDSE­N ?? FORNØYD: Leder i Grimstad Filatelist­klubb, Ulf Vennesland, er fornøyd med omsetninge­n på helgens frimerkeau­ksjon.
FOTO: JAN ESPEN THORVILDSE­N FORNØYD: Leder i Grimstad Filatelist­klubb, Ulf Vennesland, er fornøyd med omsetninge­n på helgens frimerkeau­ksjon.
 ??  ?? MYE VERDT: Dette frimerket ble solgt for 15.000 kroner.
MYE VERDT: Dette frimerket ble solgt for 15.000 kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway