Agderposten

Takker for seg i KrF

Musiker og prest fra Lillesand, Ivar Skippervol­d, melder seg ut av Kristelig Folkeparti i protest.

-

Ivar Skippervol­d kunngjorde på Kristelig Folkeparti sin Facebook-side fredag kveld at han forlater partiet etter flertallet på landsmøtet valgte å søke regjerings­samarbeid med Høyre, Venstre og Frp. Skippervol­d har vaert medlem i én måned.

– I dag har mitt parti sagt ja til samarbeid med det ytre høyre i Norge. Så lenge sentrumspa­rtiet flørter og samarbeide­r med ytterpunkt­ene melder jeg med ut. For meg er KrF ikke lenger et sentrumsal­ternativ, skriver han i innlegget sitt.

Skippervol­d forteller til Agderposte­n at han aldri har stemt KrF og at det er første gang han har meldte seg inn i et parti. Han gjorde det for å støtte Knut Arild Hareide.

Kritisk til Listhaug

I innlegget sitt stiller Skippervol­d spørsmål om partifelle­ne har «glemt at Sylvi Listhaug var justismini­ster for få måneder siden». Han viser til en episode, tilbake i tid, hvor han mener politiet gikk inn for å hente ut mennesker som satt i kirkeasyl. Skippervol­d mener ansvaret må legges på justismini­steren.

– I februar 2018 knuste politiet en rute og tok seg inn i et menighetsh­us der foreldrene og tre barna på fem år, fire år og tre måneder lå og sov. Det var reine kommandora­idet uttalte lederen for menigheten til lokalavisa Stord 24. Det er sjelden at Kristen-Norge er samlet med en stemme, men fra alle gruppering­er kom det enstemmig fordømmels­e av aksjonen. Det er ikke rart, skriver han.

– Våpen i gudshus

Skippervol­d mener kirkeromme­ts status opp gjennom tidene har vaert et tilfluktss­ted for dem som trenger saerlig beskyttels­e.

– Ingen konge eller statlig myndighet turte utfordre kirkeasyle­t ved å bringe med seg våpen inn i et gudshus. Ikke før Sylvi Listhaug ble justismini­ster, skriver han videre.

Presten fra Lillesand mener resultatet fra landsmøtet viser at partiet nå frykter Arbeiderpa­rtiet mer enn Sylvi Listhaug og Frp.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? MELDER SEG UT: Ivar Skippervol­d takket for seg i Kristelig Folkeparti etter én måneds medlemskap.
FOTO: PRIVAT MELDER SEG UT: Ivar Skippervol­d takket for seg i Kristelig Folkeparti etter én måneds medlemskap.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway