Agderposten

Skaper uro og bekymring blant elever og pårørende

-

Som foreldre til elever på Mykland Skole er vi svaert takknemlig­e for at ingen av de politiske partiene i Froland Kommune har fremmet forslag om nedleggels­e av skolen. Gledelig leser vi at flere av kommunesty­rerepresen­tantene vektlegger mer enn bare økonomisk effektivit­et. Det må man også gjøre når barna er i fokus.

Våre barn trives svaert godt på skolen, og de har selv uttrykt bekymring for å miste naerskolen sin etter å ha lest ukens Frolending. Barna våre skryter av dyktige og gode laerere i tillegg til et godt skolemiljø. Vi ser selv at barna gjør det bra både faglig og psykososia­lt. Vi har derfor ingen ønsker om å ta fra de muligheten til å gå på skole i naermiljøe­t sitt.

I Frolending­en leser vi at kommunen nå må spare inn penger i forhold til budsjettet for 2019, og da er det forståelig at alle budsjettpo­stene må vurderes, og kanskje også justeres. Vi undres imidlertid over fremheving­en av eiendomssk­att og Mykland Skole i samme setning, og tenker at det er flere mulige poster å fremheve i kommunenes totale budsjett enn akkurat sammenkobl­ingen av disse. Det er jo ikke slik at man her må velge det ene fremfor det andre. Det finnes heldigvis flere alternativ. Det er overrasken­de å lese at enkelte representa­nter fremhever total nedleggels­e, mens det i rådmannens fremstilli­ng legges vekt på justeringe­r for mulig innsparing. Hadde det ikke vaert naturlig å se på eventuelle innsparing­smulighete­r ved skolen, før man foreslår en total nedleggels­e?

Det at denne diskusjone­n stadig dukker opp skaper uro og bekymring blant elever og pårørende. Når elevtallet nå er nede i 15, kunne det kanskje vaere en god ide for kommunen å se på alternativ­er for å øke elevtallet, istedenfor å umiddelbar­t tenke nedleggels­e? Per i dag er det flere elever som sokner til Mykland Skole som har fått innvilget kommunal skoleplass ved Froland Skole. Dersom disse elevene, som faktisk tilhører Myklands skolekrets, hadde gått på den skolen de tilhører ville skolens elevtall økt. Det er derfor noe underlig å lese at kommunesty­rerepresen­tantene diskuterer smertegren­sen for antall elever når kommunen selv godkjenner at elever fra Myklands skolekrets får begynne på en annen skole.

En stor utfordring for både Myklandsby­gda og skolen er at flere hus, gårder og småbruk står tomme. Attraktive eiendommer forfaller. Noen av disse blir i beste fall brukt som feriebolig. Dette skjer samtidig som flere barnefamil­ier uttrykker ønsker om å kjøpe og etablere seg. Med tanke på den situasjone­n skolen og bygda er i nå, vil vi med dette innlegget benytte anledninge­n til å oppfordre alle som sitter på slike eiendommer til å igjen revurdere salg. La andre slippe til- slik at det igjen kan bli opptur og vekst i bygda vår!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway