Agderposten

Fylkesmann­en til Fløybyen

- Aksel Ongre, His

Gjennom reportasje­r og leserinnle­gg i Agderposte­n er kommunens vandaliser­ing av sjømannssk­olen på Fløyheia blitt godt kjent. Etter at Kommunalog eiendomsde­partemente­t godkjente forhandlin­ger mellom Fylkesmann­en og Arendals kommune om nye lokaler på Fløyheia i Arendal, ble husleiekon­trakt undertegne­t i august i år.

Sjømannssk­olens vestlige D-fløy, der stuert- og kokkeskole­n flyttet inn i 1954, skal nå rives for å gi plass til et glass- og betongbygg der Fylkesmann­en skal flytte inn senhøstes 2020. Jeg har 15. og 23. oktober bedt kommunen om innsyn i leiekontra­kten, spesielt det som angår oppsigelse. Som kjent skal innsynsbeg­jaering ifølge offentligh­etsloven besvares omgående, som vanligvis defineres innen tre dager. I skrivende stund (2. november) venter jeg på svar.

Etter innflyttin­gen må nok Fylkesmann­en vende blikket bort fra den praktfulle utsikten og spektakula­ere heisen og titte på PC-skjermen for å utføre sitt arbeid. Da kan han komme til å tenke at det egentlig vil vaere greiere med lokaliseri­ng i Kristiansa­nd. Der holder fylkesrådm­annen, statsarkiv­et og andre statlige organisasj­oner til. Når det gjelder nødvendig reiseaktiv­itet, har byen naerliggen­de internasjo­nal flyplass, jernbanest­asjon sentralt i byen og sjøverts forbindels­e til kontinente­t. At byen er rik på kulturelle tilbud, kan ha betydning for privatlive­t. Flytting til Kristiansa­nd vil sikkert bli godt mottatt vest i Agder og i Setesdal av kommunikas­jonsmessig­e grunner. Kristiansa­nd vil neppe ha noe imot å få statlige arbeidspla­sser og greier nok å finne sentrale lokaler, kanskje i vannkanten.

Det er derfor av interesse å få kjennskap til det som står i kontrakten om oppsigelse av leieforhol­det, spesielt om det er avtalt en minimums tid for leiens varighet.

PS: Mottatt 5. ds. fra Arendal Eiendom KF: 1) Leieforhol­det løper fra 01.12.2020 (Overtakels­e) til 30.11.2030 (leieperiod­en), hvoretter leieforhol­det opphører uten oppsigelse. Leieforhol­det kan ikke sies opp i leieperiod­en. 2) Leietaker har rett til å forlenge leieperiod­en i 2 perioder på inntil 5 år på samme vilkår som i denne leieavtale­n. Dersom leietaker ønsker å benytte sin rett, skal dette meddeles skriftlig til utleier minst 18 måneder før før utløpet av innevaeren­de leieperiod­e. 3) Fristen for å sende flyttingso­ppfordring etter leieperiod­ens utløp er seks måneder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway