Agderposten

Dramatikk da Lillesand-hest vant på hjemmebane

- Artikkel publisert av Richard Ekhaugen, Sørlandets Travpark via Sideblikk på nett

LILLESAND: 64 år gamle Alf Laupsa fra Lillesand var et eneste stort smil etter at hans Havblikk vant V75-løp på Sørlandets Travpark lørdag. Seieren kom etter et dramatisk oppløp.

Havblikk var stortalent­et som blant annet vant Sørlandets 3-års Cup, E.C. Koren Lunds minneløp og 3-åringsstje­rnen i 2016 i regi Øystein Tjomsland, og ble spådd en lovende fremtid.

Til tross for deltakelse i Kriteriet, klarte ikke sønnen til stjernetra­veren Tekno Odin helt å følge opp.

Hjemme hos eier Alf Laupsa på Fjeldal i Lillesand har Havblikk imidlertid sakte, men sikkert funnet tilbake til gammel storhet.

Lørdag viste den nå fem år gamle vallaken sin storhet da han slugget seg inn til V75-seier på hjemmebane sammen med kusk Øystein Tjomsland.

Lillebror Vidar Tjomsland ledet løpet med familiehes­ten Langlands Odin da hans hest slo på en ulykksalig galopp som mulig vinner, og ble diskvalifi­sert.

Dermed kunne hans 47 år gamle storebror styre Havblikk inn til sikker seier.

– Det er veldig artig å kunne vinne V75-løp med en hest som Alf eier, han er veldig ivrig. Det er ekstra gøy å kunne vinne for en kar som også er en god kamerat. Havblikk trener han jo også selv og har bygd egen treningslø­ype til ham, det er det ikke alle som har, fortalte Tjomsland med et smil.

Alf Laupsa var et eneste stort smil etter at hesten, som altså har blitt begunstige­t med egen treningslø­ype, viste seg sterkest mot tøff konkurrans­e.

Laupsa fortalte stolt om sin øyensten på seremonipl­ass.

– Dette er virkelig skøy! Havblikk fortjener også å vinne, han er jo et unikum både utseendeme­ssig og prestasjon­smessig. Han er helt fantastisk fin!, strålte Lillesandm­annen.

Havblikk satte ny personlig volterekor­d da han vant på 1.25,5/1640 meter.

 ?? FOTO: HESTEGUIDE­N.COM ?? JUBEL: En glad trio feirer Havblikks V75-seier på Sørlandets Travpark lørdag. Fra venstre ser vi kusk Øystein Tjomsland, eier og trener Alf Laupsa og oppasser Marita S. Poulsen.
FOTO: HESTEGUIDE­N.COM JUBEL: En glad trio feirer Havblikks V75-seier på Sørlandets Travpark lørdag. Fra venstre ser vi kusk Øystein Tjomsland, eier og trener Alf Laupsa og oppasser Marita S. Poulsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway