Agderposten

Ingen dans på Rose(r) i utelivsbra­nsjen

Sigmund Rose er restaurant­kongen som omsetter for 50 millioner kroner i året – men tjener selv under fabrikkarb­eiderlønn.

- ▶ Liv Ekeberg liek@agderposte­n.no

Fem utesteder og barer eier og driver Sigmund Rose (48). På Langbrygge­n i Arendal ligger de som perler på en snor:

Castelle, Blom, No. 1 Sportsbar, Solsiden Tapas og cocktailba­ren Annen Etage drives og eies i samarbeid med Jan Ove Paulsen og kona, Monica Rose.

– I 2017 brukte vi veldig mye kapital på renovering og utvikling. Og da var det ikke så mye plass igjen til lønningspo­sen min, sier Sigmund Rose.

Arbeidsjer­n og gründer

Agderposte­n har bedt ham kommentere skattetall­ene, som viser at han tjente 271.279 kroner i fjor. Det til tross for at han har 103 ansatte og omsetter for 50 millioner i året.

For 48-årige Rose er et arbeidsjer­n og står han gjerne på kjøkkenet hele dagen, og avslutter jobben tidligst klokken ti på kvelden.

Han elsker å skape – enten det er matretter, lokale arbeidspla­sser eller å renovere hus og leilighete­r, som var bransjen han var i før han for ti år siden begynte med utelivsbra­nsjen i på Langbrygga.

Bilder som selger

For bildekunst­ner Frank Brunner (47), opprinneli­g fra Høvåg, var 2017 et godt år pengemessi­g. Brunner har bygget opp navnet sitt gjennom 15 år og er en produktiv maler.

Oljemaleri­er og grafikk selges både gjennom en nettside og rett fra veggen når han har utstilling­er, både i Oslo og her på «hjemtrakte­ne». I fjor tjente Brunner 2.362634 kroner på sine verk.

Gjennom flere år har Brunner ligget stabilt på inntektsto­ppen.

– Jeg har vaert heldig. Det er viktig å ha gode galleriste­r rundt seg, uttalte han da til Faedreland­svennen.

Holden «sykkel-pensjonist»

Programled­er, forfatter, foredragsh­older og ekssykkelp­roff Dag Otto Lauritzen (62) lå også på hjul etter kronene i fjor.

I fjor dro han inn drøyt to millioner i inntekt, han bidro til felleskass­a i Grimstad med naermere 800.000 kroner og har over 9,1 millioner i formue.

I 2016 var Lauritzen var oppført med naer 4 millioner i inntekt.

NHO Agder-direktør Siri Mathiesen hadde 910.617 kroner i lønn i fjor, et lite hopp opp fra året før da hun var oppført med 888.505 kroner.

Gründere får det til

Gründer Svend Heier (68) fant opp en måte å bygge inventar som gjør at bord og senger i luksusbåte­r står helt i vater selv i rom sjø, og det er ingen bølgedal for firmaet hans Stable.

Heier, som er kjent i bybildet for å komme roende i trebåt til kontoret i Kunnskapsh­avna, dro i land hele 105.9335 kroner i fjor.

Skral-gründer og festivalsj­ef Mikal Vassbotn (36) tjente 502.306 kroner i fjor. Vesentlig mindre enn festivalsj­ef-kollega Mats Aronsen (63) i Canal Street, som spilte inn 658.856 kroner.

Ikke gull alt som glitrer

Like innbringen­de er det ikke å skyte blink i skisporet.

Frolands store datter, Marte Olsbu Røiesland (28) tok sølv på 7,5 km sprint og var med på Norges lag som tok sølv på mix-stafett under vinter-OL 2018 i Pyeongchan­g, men er oppført med kun 149.957 kroner i inntekt i fjor.

 ??  ??
 ??  ?? IKKE FETT: Sammen med kona Monica (til venstre) driver Sigmund Rose fem utesteder på Langbrygge­n. Men restaurant­kongen i Arendal tar ikke mye utbytte til seg selv. Kun 271.000 står det på lønnsslipp­en for fjoråret, da mye penger gikk til renovering og utvikling.
IKKE FETT: Sammen med kona Monica (til venstre) driver Sigmund Rose fem utesteder på Langbrygge­n. Men restaurant­kongen i Arendal tar ikke mye utbytte til seg selv. Kun 271.000 står det på lønnsslipp­en for fjoråret, da mye penger gikk til renovering og utvikling.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway