Agderposten

Flere positive til at NATO-land øver i Norge

Folk flest er blitt mer positive til allierte øvelser i Norge i løpet av den to uker lange NATO-øvelsen Trident Juncture som ble avsluttet onsdag.

-

Øvelsesled­er James G. Foggo og forsvarssj­ef Haakon BruunHanss­en takket onsdag soldatene som har vaert med på Trident Juncture for innsatsen under en oppstillin­g på Vaernes militaere flyplass.

Forsvarssj­efen viste på Vaernes til en fersk måling utført av Kantar TNS som viser at nordmenn er blitt mer positive til både NATO og Forsvaret i forbindels­e med øvelsen.

– Jeg tror dette i stor grad skyldes soldatenes profesjone­lle oppførsel, som er blitt synliggjor­t under øvelsen. I tillegg ser jeg at det har vaert mye positiv kontakt mellom soldater og befolkning­en. Dette er jeg takknemlig for, sa Bruun-Hanssen til de frammøtte soldatene.

Undersøkel­sen indikerer også at befolkning­en har fått et bedre inntrykk av Forsvaret og NATO. 64 prosent av de spurte svarte at de har et positivt inntrykk av Forsvaret, noe som er 4 prosentpoe­ng høyere enn resultatet i en tilsvarend­e måling fra Forsvaret i månedsskif­tet august/september

Hele 69 prosent har et positivt totalinntr­ykk av NATO, noe som er 5 prosentpoe­ng høyere enn for to måneder siden. 68 prosent svarer at de er positive til alliert trening i Norge, mot 65 prosent før øvelsen.

Mer enn 50.000 soldater fra 30 land har deltatt i det som har vaert NATOs største militaerøv­else siden den kalde krigens slutt. Formålet med øvelsen har vaert å trene på kollektivt forsvar og flytting av store militaere styrker under vanskelige vaerforhol­d.

(NTB)

 ?? BEGGE FOTO: OLE MARTIN WOLD, NTB SCANPIX ?? TAKKET SOLDATENE: Forsvarssj­ef Haakon Bruun-Hanssen (t.v.) og admiral James G. Foggo takket onsdag soldatene som har deltatt i øvelsen Trident Juncture for innsatsen.
BEGGE FOTO: OLE MARTIN WOLD, NTB SCANPIX TAKKET SOLDATENE: Forsvarssj­ef Haakon Bruun-Hanssen (t.v.) og admiral James G. Foggo takket onsdag soldatene som har deltatt i øvelsen Trident Juncture for innsatsen.
 ??  ?? AVSLUTTET NATO-ØVELSE: Soldater fra mer enn 15 deltakende nasjoner var onsdag samlet på Vaernes militaere flyplass i en felles oppstillin­g i forbindels­e med avslutning­en av øvelsen Trident Juncture.
AVSLUTTET NATO-ØVELSE: Soldater fra mer enn 15 deltakende nasjoner var onsdag samlet på Vaernes militaere flyplass i en felles oppstillin­g i forbindels­e med avslutning­en av øvelsen Trident Juncture.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway