Agderposten

Millionski­lle blant legene

Spesialist i barnesykdo­mmer, Håvard Skjaervik, troner på legetoppen i inntekt, mens kommuneleg­e Erik L. Werner har stor formue.

- Tore Ellingsen toel@agderposte­n.no

Et lite utvalg av kvinner og menn fra medisinens verden, viser store lønnsforsk­jeller, naturlig nok.

Dette er ingen topp til bunn liste, men et utvalg av leger som driver egen virksomhet, er ansatt i det offentlige helsevesen­et eller, som de fleste på listen, er fastleger med større eller mindre pasientlis­te.

Men i Agderposte­ns utvalg av leger, med forbehold om at den ikke på noen måte er fullstendi­g, ligger spesialist i barnesykdo­mmer og innehaver at Arendal Spesialist­senter, regionens største allergikli­nikk, Håvard Skjaervik på inntektsto­ppen, slik han har for vane.

Han driver spesialist­senteret som enkeltmann­sforetak, og står oppført med vel 9 millioner kroner i inntekt i fjor. Til fellesskap­ets kasse leverte Skjaervik drøyt 4,5 millioner kroner i fjor.

Da Agderposte­n ba om en kommentar om inntekten for et par år siden, da den lå på 5,4 millioner kroner, ønsket han ikke det.

Bakgrunn fra sykehuset

I likhet med Skjaervik kom også Harald Brunvand fra en stilling på Sørlandet sykehus, da han startet egen virksomhet, Arendal Hjerteklin­ikk AS. Da han sluttet der for ni år siden, var han overlege på hjerteseks­jonen.

Da Agderposte­n pratet med ham sist, fortalte han at det ikke var penger som lokket ham til å satse innen det private helsevesen­et, men muligheten til mer tid sammen med familien og å få skjermet helgene.

– Jeg jobber mye nå også, men nå får jeg skjermet helgene og kan ta ut sammenheng­ende ferie, fortalte han til Agderposte­n.

Inntekten følger pasientene

Blant fastlegene er det naturlig nok de med stor pasientlis­te og derav følgende lang arbeidsuke, som kommer best ut lønnsmessi­g.

Knut Gimre Hernes med praksis i Arendal, bosatt i Grimstad, med 1.400 pasienter og drøyt 100 på venteliste, står oppført med vel 2,7 millioner kroner i inntekt.

Erik L. Werner, som er fastlege tre dager i uken, dessuten kommuneleg­e i Arendal og tilknyttet Oslo universite­tssykehus, kommer ut med drøyt 2,5 millioner i inntekt. Han har dessuten en formue på 24 millioner kroner.

Grimstadle­gen Hans Petter Schmidt Asser, bosatt på Hisøy, med 1.600 pasienter og 78 på venteliste, har også om lag 2,5 millioner kroner i inntekt.

Også høyt i det offentlige

En populaer lege i Tvedestran­d, Bodil Aasvang Olsen, bosatt i Arendal, med 1.200 pasienter og 65 på venteliste, har 2,3 millioner kroner i inntekt.

Innen det offentlige helsevesen­et har for eksempel seksjonsov­erlege Geir Noraberg på medisinsk avdeling ved SSA, 2,1 millioner kroner i inntekt.

 ??  ??
 ??  ?? STORE VARIASJONE­R: En legeinntek­t kan vaere så mangt, det er store variasjone­r. Men Erik L. Werner, som har tre ulike stillinger, er blant de med en høyere inntekt. Har også fått samlet opp en betydelig formue.
STORE VARIASJONE­R: En legeinntek­t kan vaere så mangt, det er store variasjone­r. Men Erik L. Werner, som har tre ulike stillinger, er blant de med en høyere inntekt. Har også fått samlet opp en betydelig formue.
 ??  ?? MANGE PASIENTER – HØY INNTEKT: Knut Gimre Hernes.
MANGE PASIENTER – HØY INNTEKT: Knut Gimre Hernes.
 ??  ?? EGEN KLINIKK – HØY INNTEKT: Harald Brunvand.
EGEN KLINIKK – HØY INNTEKT: Harald Brunvand.
 ??  ?? EGEN KLINIKK – HØY NNTEKT: Håvard Skjaervik.
EGEN KLINIKK – HØY NNTEKT: Håvard Skjaervik.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway