Agderposten

Første kvinne på 4. plass blant meglerne

Dajmi E. Birkedal er den kvinnen i AustAgder som tjente mest på eiendomsme­gling i fjor. Tre mannlige meglere tjente mer.

- ▶ Inger Stavelin inger.stavelin@agderposte­n.no

Eiendomsme­glere får gjerne inntekt som avspeiler hvor mye de greier å selge. Vanligvis har de en fast grunnlønn, og får så provisjon av salg i tillegg.

I 2017 hadde Dajmi Birkedal en inntekt på 1,4 millioner kroner. Det er over 140.000 mer enn året før.

De tre over henne

Når hun er nummer fire på lista over eiendomsme­glerne i fylket, sortert på hvem som hadde mest inntekt, så kan det tolkes som at hun er den kvinnen som har lyktes best i jobben.

De tre mennene som troner på toppen, er Leif Christian Garcia de Presno i Aktiv Eiendomsme­gling (1,69 mill.), Terje Christian Hofvind i Meglerhuse­t & Partners (1,68 mill.) og Peder Steen i DnB Eiendom (1,4 mill.)

Bra vi hevder oss

Dajmi Birkedal er avdelingsl­eder for Sørmeglere­n, med kontor i Grimstad.

Hennes spontanrea­ksjon når hun hører at hun er den kvinnen som er høyest på lista, er:

– Det er bra vi hevder oss. Jeg burde kanskje kommet enda høyere opp?

Ifølge nettsiden deres har Dajmi Birkedal vaert megler i 14 år, har solgt ca 800 boliger i løpet av disse årene, har ca. 200 visninger i året og snakker med ca. 80 potensiell­e boligkjøpe­re hver måned.

– Vi holder til i nesten landets tregeste marked, og jobber hardt for hver eneste krone. Det er ikke uvanlig at vi jobber både 12 og 14 timer i døgnet. Det er veldig få salg som er lettjente penger. Vi opplever heftige budrunder fra tid til annen, men de fleste tar det både vinter og vår å få solgt.

Utbyggere traff

– Men når inntekten din har økt med 141.000 kroner fra 2016 til 2017 – betyr det at du solgte flere eiendommer?

– Ja, det varierer fra år til år, etter hvordan markedet er og hva som kommer for salg. Jeg selger alt – fra leilighete­r og hytter til eneboliger og store prosjekter. I fjor var det en del utbyggere som har truffet godt på prosjekten­e sine. Det fører også til at mange som skal inn der, skal selge sine eiendommer, sier hun.

– Hva tror du er grunnen til at nettopp du har lyktes best av alle kvinnene i bransjen?

– Jeg er veldig glad i jobben. Som megler kommer jeg inn i mange ulike livssituas­joner til folk, og det syns vel på meg at jeg trives med det, og de samtalene vi får, sier hun.

Hun er veldig klar over at eiendommen er den største kapitalen folk eier, og at det er et stort ansvar meglerne forvalter når de skal selge den.

– Det viktigste for den som skal selge, er å finne en megler en har god kjemi med. Et godt samarbeid er viktig for et godt resultat, sier hun.

 ??  ?? HØYEST INNTEKT: Dajmi Engenaes Birkedal tror hun lykkes godt som eiendomsme­gler sin fordi hun er glad i jobben sin..
HØYEST INNTEKT: Dajmi Engenaes Birkedal tror hun lykkes godt som eiendomsme­gler sin fordi hun er glad i jobben sin..
 ??  ?? PÅ TOPP: Leif Christian Garcia de Presno er den eiendomsme­gleren som hadde høyest inntekt i Aust-Agder i fjor.
PÅ TOPP: Leif Christian Garcia de Presno er den eiendomsme­gleren som hadde høyest inntekt i Aust-Agder i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway