Agderposten

ØIF Arendal satser alt på drømmeuke

I løpet av en drøy uke skal ØIF Arendal kjempe om tabelltopp i serien, avansement til to cupfinaler og mer suksess i europacupe­n.

- HÅNDBALL Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

Sjelden har så mye stått på spill på så kort tid for håndballkl­ubben fra Arendal.

Hele fire kamper på ti dager er i vente:

I kveld: Drammen – ØIF i eliteserie­n

Tirsdag 13.11: ØIF – Halden i NM-semifinale, senior

Lørdag 17.11: ØIF – Naerbø i NM-semifinale, junior

Søndag 18.11: ØIF – Göztepe i Challenge Cup, 1. kamp i 3. runde.

I A-stallen til ØIF Arendal er det flere spillere som i utgangspun­ktet er aktuelle for samtlige matcher, deriblant kantspille­rne Sander Simonsen og Olaf Richter Hoffstad.

Advarer mot svekket lag

– Det er fantastisk at vi har fire viktige kamper som gjelder mye for oss alle sammen. Nå starter det med Drammen. Hvis vi vil holde teten i den norske ligaen så er det slike kamper vi må vinne, sier ØIF-trener Marinko Kurtovic før møtet med det svaert skadeskutt­e mannskapet som nå har hentet inn den tidligere Kolstad-keeperen Goran Rajkovic (38).

ØIF er rett bak serieleder Elverum på målforskje­ll, men har én kamp til gode.

– Vi har hatt bra kontroll borte mot Drammen. Men jeg er alltid urolig når et lag får skader på sentrale spillere. Det er alltid en annen som stiger frem. Den nåvaerende troppen til Drammen er god nok til å slå topplag i norsk serie. De slo Haslum borte og spilte jevnt med Elverum. Vi må gå inn i kampen med hodet høyt og rett «attityd». Da skal Drammen vaere veldig gode for å slå oss, og det skal vi ikke tillate dem, poengterer Kurtovic.

Suksesskri­terier

Men hva er nøkkelen til å skape en drømmeuke og unngå en marerittpe­riode?

ØIF-treneren har flere suksesskri­terier – på papiret: Rullering:

– Jeg må ta hensyn og stiller ikke med toppet mannskap i alle de kommende kampene. Laget og klubben vil vinne alt denne sesongen. Men per nå er e-cup og NM viktigst på kort sikt. Serien får komme i andre rekke, men vi vil selvsagt vinne også i ligakampen­e vi stiller opp i. Vi stiller med de som er mest formsterke, og da kan jeg skifte på hele veien. «En kamp av gangen»:

– Vi må bruke dette kjedelige uttrykket. Folk jeg møter sier at vi må vinne på tirsdag (NMsemifina­len), men der er ikke vi nå.

Støtte hjemmefra:

– Familiene er viktig for at guttene skal lykke 100 prosent. I denne tøffe perioden trenger de mye hvile når de går inn i sin egen boble. De der hjemme må hylles hvis det blir suksess

Ernaering og restitusjo­n:

– Spillerne må vaere veldig dedikerte dag for dag. Det handler blant annet om fokus på oppgaver på trening og i kamp, og rett hvile og ernaering etter kamp. Man må ta den tiden som trengs for å komme tilbake. Det er prestasjon­en på banen som er direkte avgjørende for suksess. Men er vi nøyaktige på alt det her, så kommer suksessen. Jeg er mest urolig for at det kommer så mange kamper på en gang, og at det snakkes om kamp som er viktigere enn Drammen. Men jeg synes vi har lykkes bra med å snakke om kun én kamp av Drammen. Guttene har vaert flinke til det, understrek­er

Kurtovic.

– De som ikke har fått spille så mye er ekstremt gode på trening nå. Det gleder meg som trener å se at de gir 110 prosent. De henger ikke med hodet, men støtter laget og trener enda hardere.

– Det betyr at vi kan få se del spillere mot Drammen som ikke har spilt så mye til nå?

– Det kan fort skje, svarer Kurtovic.

– Vil den neste uke skille mellom suksess og fiasko for sesongen som helhet?

– Slik tenker jeg ikke. Jeg tenker vinst mot Drammen, så er vi i toppen, vinst mot Halden så er vi finalen, og så godt utgangspun­kt i europacupe­n.

På vei tilbake

Det eneste usikkerhet­smomentet i ØIF-stallen er Kenny Ekman. Forsvarskj­empen på vei tilbake etter en operasjon i den høyre tommelen i kastarmen.

Han røk en sene i tommelen, og har ikke spilt kamp den siste måneden.

– Det ser stadig bedre ut, og han kan fort vaere med mot Drammen, sa Kurtovic før torsdagsøk­ten. Men etterpå mente Ekman at NM-semifinale­n tirsdag kommer på et bedre tidspunkt.

– Det er bonus om jeg spiller i morgen. Jeg må ha en full trening først, og det kan skje mandag, sier svensken som uansett reiser med ØIF-troppen til Drammen.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? MYE PÅ SPILL: ØIF-trener Marinko Kurtovic vil rullere en del på laget for å få en optimal prestasjon i de neste kampene. Til venstre er bakspiller Maximiliam Jonsson.
MYE PÅ SPILL: ØIF-trener Marinko Kurtovic vil rullere en del på laget for å få en optimal prestasjon i de neste kampene. Til venstre er bakspiller Maximiliam Jonsson.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway