Agderposten

Folk hamstret kjøtt o

Det var mørbrad, kjøttdeig og sjokoladep­later som kundene forsynte seg mest av da Spar åpnet sin butikk nummer 298 i landet.

-

Den nye Spar-butikken ligger i Amfi Arendal og ble åpnet torsdag formiddag. 24 år gamle Benedicte Lilleås fra Arendal sto klar i køen. Hun sikret seg to solide stykker mørbrad fra okse.

– Jeg kom hit i dag fordi de har tilbud på kjøtt. I dag er dette kjøttet langt billigere enn andre steder. Det er en fin butikk og endelig kom det Spar til Arendal, forteller hun.

Stefan Otaro fra Romania visste ikke at det var åpningen av butikken i dag. Han ble dratt med til Amfi Arendal av en kollega. Otaro har bodd i Arendal i seks og et halvt år.

– Til nå må jeg si at Rema 1000 har bedre pris, men vi må sjekke litt og se hvilke tilbud de har, sier han mens han studerer prisskilte­ne.

Spar betyr gran

Butikksjef for Spar Arendal Sentrum, Reidar Sandåker, forteller at det var litt småkaotisk før åpningen.

– De siste to ukene har det vaert svaert hektisk her. Alt er byttet ut. Alt er nytt. Vi legger oss her på Amfi Arendal for å få vist oss frem. Vi har vaert borte fra bybildet i Arendal i lang tid, sier han.

Tom Gulliksen, som har ansvar for åpningsfes­ten forteller at butikken i Arendal sentrum er Spar-butikk nummer 298 i Norge.

Spar er verdensoms­pennende og finnes i alle land. Det er verdens største dagligvare­kjede og i dag får Arendal sentrum sin første Spar-butikk. Med leverandør­er og ansatte er det 30–40 mennesker i sving her i dag, sier han.

Ifølge Gulliksen ble Spar startet i Nederland i 1932. Spar betyr gran på nederlands­k og derfor har butikken et grantre som symbol. Spar driftes av Kjøpmannsh­uset Norge AS som er

 ??  ?? NYSGJERRIG FAR: Rolf Kåre Beisland tok turen fra Homborsund for å sjekke ut datterens nye arbeidspla­ss.
NYSGJERRIG FAR: Rolf Kåre Beisland tok turen fra Homborsund for å sjekke ut datterens nye arbeidspla­ss.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway