Agderposten

G sjokolade

- Ingmar Brokka Rike ingmar@agderposte­n.no Tarald Reinholt Aas taaa@agderposte­n.no

Norgesgrup­pens største profilhus.

– Vi er flinke til å ha varene som er etterspurt i lokalmiljø­et. Spar kan plukke fra Asko sitt store lager og da finner man sitt vareutvalg. Da blir det mindre svinn og mer ferske varer, forteller han.

Tok med svigermor

Mariam Dieva fra Tsjetsjeni­a har bodd åtte år i Arendal, hun tok med seg sønnen Ibrahim (4) og svigermor Nurbiga (79) i jakten på gode åpningstil­bud.

– Jeg ser ikke etter noe spesielt. Vi bare kikker. Dette er en veldig fin butikk, men jeg handler mer på Rema 1000, sier hun.

Rolf Kåre Beisland fra Homborsund tok også turen til Arendal. Han var ikke på jakt etter varer. Han ville bare sjekke arbeidspla­ssen til datteren sin.

– Jeg visste at det var åpningsdag i dag og ville bort å se for moro. Datteren min gikk over fra Meny-butikken, som lå her tidligere, til Spar. Det ser ut som en utmerket arbeidspla­ss. Personlig handler jeg litt på Meny, litt på Spar og litt på Kiwi ettersom hvordan tilbudene er. Jeg prøver å følge med på tilbudene. Når man er pensjonist, så må man tenke litt på økonomien, ler han.

Vil ha kundene tilbake

Og butikksjef Reidar Sandåker var fornøyd med oppmøtet og åpningen.

– Det var mange folk, så dette var moro. Jeg ser på den første handelen at kundene har plukket de produktene som vi forventet at skulle gå først. Det er spesielt mørbrad, kjøttdeig og store sjokoladep­later. Målet fremover nå er å få tilbake de kundene som var her før, avslutter han. ▶ Eiendomsme­gler Gustav Saedberg i Meglerhuse­t Saedberg bekrefter salget overfor Dagens Naeringsli­v: Europris-arving Dag Høilis ferieeiend­om, Kampedalen, er solgt for 25 millioner kroner.

Agderposte­n har fra før omtalt hvordan strandperl­en i Blindleia er forsøkt solgt flere ganger.

Blant annet har Høili vurdert en fjellhytte som delbetalin­g.

Kampedalen – som har boplikt – ble i 2015 lagt ut for salg ut med en prisantydn­ing på 40 millioner kroner.

2016 dukket eiendommen på ny opp på markedet, med en prisantydn­ing på 36 millioner kroner.

2017 ble Kampedalen egentlig solgt for snaue 30 millioner, men denne kjøperen måtte trekke seg fra salget.

i år dukket eiendommen opp igjen, og gikk altså for 25 millioner – 15 millioner under første prisantydn­ing.

Overfor Dagens Naeringsli­v vil ikke si megler Saedberg hvem kjøper er, eller om det har vaert budrunde. Han sier imidlertid at det har vaert flere på visning.

– Det finnes ikke mange av disse perlene. Dette er en av de fineste eiendommen­e på Sørlandet, sier megleren til avisen.

Og er glad for å ha kommet i land med eiendommen etter fire tidligere forsøk på å selge den.

Høili kjøpte landstedet for 17,5 millioner kroner i 2012. ▶

 ?? FOTO: INGMAR BROKKA RIKE ?? ad.
FOTO: INGMAR BROKKA RIKE ad.
 ?? FOTO: MATS HOLST ?? GOD PLASS: Med en 550 kvadratmet­er stor brygge bør det vaere grei plass til båten. Bryggen er bygget i en u-form, noe som ifølge selger skaper en «idyllisk lagune innenfor, belagt med hvit finkornet sandstrand og sjøbunn». Bryggen er bygget slik at det skal vaere lett å lande med helikopter.
FOTO: MATS HOLST GOD PLASS: Med en 550 kvadratmet­er stor brygge bør det vaere grei plass til båten. Bryggen er bygget i en u-form, noe som ifølge selger skaper en «idyllisk lagune innenfor, belagt med hvit finkornet sandstrand og sjøbunn». Bryggen er bygget slik at det skal vaere lett å lande med helikopter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway