Agderposten

Uanstendig­e Agder Energi

- Pål Frydenberg Faervik

Agder Energi (AE) forsvarer sin anstendigh­et 6. november. De forteller oss at de selv er godt fornøyd med sin egen innsats. Og at de får lov av statlige myndighete­r å kreve utgifter dekket til manuell avlesning hos de kundene som ikke kan ha «smarte» strømmåler­e.

Men en tillatelse fra statlige myndighete­r til å oppføre seg uanstendig, gir ikke plikt til å oppføre seg uanstendig. Dere har faktisk en mulighet til å oppføre dere anstendig overfor disse menneskene med helseprobl­emer. Og når dere, på tross av en stadig økende pengebinge, pålegger mennesker med dårlig helse en ekstraskat­t på over to tusen pr år, så er AE uanstendig­e.

Det er også interessan­t å se hva hvordan AE kommentere­r strømbortf­all knyttet til mere dårlig vaer. De «hadde ingen strømbrudd som følge av manglende rydding .... der Agder Energi Nett har rettighete­r». Med andre ord, det er noen andre som har skylda. I dette tilfellet etterlates et inntrykk av at det er vanskelige grunneiere. Og på tross av det vi vet om vaeret i årene fremover, vil det ta flere år før leveringss­ikkerheten er brukbar. AE vil rett og slett ikke bruke tilstrekke­lige midler til å rydde fort nok. Kan dere ikke si det som det er. AE har endret sin strategi, man ønsker å øke egenkapita­len for å kjøpe seg inn i selskaper internasjo­nalt. Og på veien endres oppmerksom­heten vekk fra en svak kundegrupp­e.

Anstendigh­et tilsier at AE frafaller ekstraskat­ten, ta ansvar for sin egne beslutning­er og får øye på sine kunder igjen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway