Agderposten

Ruer ikke semifinale­n i cupen

- Alexander Nupen og NTB

norsk håndball, fotball og ishockey.

ØIF-trio er organisert

– I håndballen vil ingen herreklubb­er tas ut i første runde, mens noen dameklubbe­r er varslet, forteller en lettet Bruun Hansen.

– Fryktelig kjedelig hvis det hadde skjedd noe (knyttet til semifinale­n), men samtidig må vi respektere arbeidsliv­et, tilføyer han.

ØIF har tre spillere som er organisert i NISO (Norske Idrettsutø­veres Sentralorg­anisasjon). Dette skal vaere nøkkelspil­lere, ifølge Ole Aasen i klubbens administra­sjon.

Dersom bare én av disse blir tatt ut i en mulig streik på et senere tidspunkt, kan det vaere nok til at en berammet kamp må utsettes, ifølge Bruun Hansen. Halden HK har til opplysning­en ingen NISO-organisert­e spillere, forteller daglig leder Simen Holm.

Vil øke minstelønn

Spillerfor­eningen NISO og klubbene, represente­rt ved NHO Idrett/Abelia, har vaert gjennom to runder med forhandlin­ger uten resultat. Dermed har saken havnet på Riksmekler­ens bord.

– I teorien kan alle som er omfattet bli tatt ut i streik hvis vi ikke kommer til løsning, har NISO-leder Joachim Walltin tidligere uttalt til NTB.

NISO krever at minstelønn­en blir hevet til 4.000 kroner i måneden. I dag har spillere i håndball og ishockey med profesjone­lle kontrakter et minstekrav på bare en firedel av dette.

 ??  ??
 ?? GROSVOLD FOTO: ELISABETH ?? HAR ALT I EGNE BEN: Daniel Aase og Jerv kan trenge ett poeng for fornyet kontrakt i 1. divisjon. Her har han tidligere Jerv-spiller Iman Mafi i ryggen i 1-2-tapet mot Kongsvinge­r.
GROSVOLD FOTO: ELISABETH HAR ALT I EGNE BEN: Daniel Aase og Jerv kan trenge ett poeng for fornyet kontrakt i 1. divisjon. Her har han tidligere Jerv-spiller Iman Mafi i ryggen i 1-2-tapet mot Kongsvinge­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway