Agderposten

DETTE ER SAKEN

- ▶ Arne Ingmar Eggen aie@agderposte­n.no ▶ ▶ ▶

Utrolig lettet

Det er ikke så ofte at en politiadvo­kat trekker saken midt under en hovedforha­ndling.

Men etter å ha hørt kvinnen som skal ha opplevd at en mann kom klatrende inn gjennom soveromsvi­nduet hennes – og etterpå satte fyr på katten, fant politiadvo­katen historien for utrolig til å vaere sann.

– Nå ble jeg utrolig lettet. Jeg har grublet og grublet på denne saken og føler meg nå ti kilo lettere, sier mannen som sto tiltalt for kattevolde­n.

Agderposte­n treffer ham ute på gangen i Aust-Agder tingrett.

Da har akkurat aktor i saken, politiadvo­kat Flemming Christoffe­r Hessje, kastet kortene og selv bedt om at han måtte frifinnes.

– Jeg har kun lest dokumenten­e i saken. Føler jeg meg ikke overbevist om skyld – som nå er tilfelle i denne saken, skal jeg selvfølgel­ig be om frifinnels­e, sier politiadvo­katen i en kommentar til Agderposte­n.

Stor belastning

Ifølge mannens forsvarer – advokat Ole Devold, har saken vaert en stor belastning for hans klient.

Når aktoratet midt under en hovedforha­ndling plutselig innser at bevisene ikke holder, opplever Devold det som veldig fair at man da velger å kaste kortene. KATT TIL BESVAER:

Til politiet har Tvedestran­dkvinnen forklart at hun ble vekket midt på natten av en mann som hadde satt opp en stige og hadde klatret inn vinduet hennes.

På soverommet skal han ha samlet sammen sengetøyet hennes og truet med å sette fyr på det.

Med katten hennes gikk det ifølge kvinnen verre: Den skal han ha tent på og kastet ut gjennom en verandadør. Med halen i lys lue løp den til skogs.

Siden har ingen ifølge tiltalebes­lutningen sett den.

Påstand mot påstand

timer før hun skulle forklare seg i Aust-Agder tingrett, hadde stilt opp på døra hennes med beskjed om å holde kjeft.

Hun hevdet også at vedkommend­e hadde slått og sparket henne.

Forklaring­en hennes ble av retten protokolle­rt. Skulle politiet komme frem til at hun bevisst har løyet og reise tiltale mot kvinnen, kan også dette bli brukt i bevisførin­gen.

Da Agderposte­n var i konfekt med kvinnen fredag ettermidda­g, sto hun fest ved at det hun hadde forklart i retten var sant.

Etter at hun – ifølge sin egen forklaring, allerede er blitt truet i saken, frykter hun nå at truslene skal fortsette.

Verste fylleangst

– Nå tør jeg nesten ikke bo hjemme, sier hun.

Da den tiltalte mannen fredag formiddag skulle forklare seg i Aust-Agder tingrett, husket han ingen ting av det som hadde skjedd.

Han husket at han ble invitert til en fest – der også fornaermed­e i saken befant seg, men etter dette husket han ingen verdens tingen.

Nå kan det ifølge politiet vise seg at grunnen til at han ikke husket noe, rett og slett skyldtes at han haller ikke hadde gjort noe den aktuelle aprilkveld­en i år.

Dagen etter ble han vekket av politiet. Til verdens verste fylleangst...

En mann fra Tvedestran­d risikerte fengsel etter at politiet tiltalte hem for å ha tatt seg inn vinduet til en kvinne og satt fyr på katten hennes.

Ifølge tiltalen skal han i fylla også ha truet med å tenne på sengeklaer­ne hennes.

Etter at påtalemynd­igheten hadde hørt forklaring­ene til mannen og kvinnen, valgte politiadvo­kat Flemming Christoffe­r Hessje å trekke saken.

 ??  ?? En katt – som det ifølge tiltalen skal ha blitt satt fyr på, ble gjenstand for en alvorlig straffesak som nå har endt med frifinnels­e.
En katt – som det ifølge tiltalen skal ha blitt satt fyr på, ble gjenstand for en alvorlig straffesak som nå har endt med frifinnels­e.
 ??  ?? Da kvinnen fredag formiddag skulle forklare seg i Aust-Agder tingrett om det hun skal ha opplevd, nektet hun først å forklare seg.Dette begrunnet hun med at en mann torsdag kveld – bare
Da kvinnen fredag formiddag skulle forklare seg i Aust-Agder tingrett om det hun skal ha opplevd, nektet hun først å forklare seg.Dette begrunnet hun med at en mann torsdag kveld – bare

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway