Agderposten

Seksualise­rte bilder kan vaere spredt

Politiet i Grimstad kan ikke utelukke at seksualise­rte bilder er blitt spredt fra Snapchat-gruppen som har delt nakenbilde­r og videoer av sex og vold.

- ▶ KRIM ▶ Ingmar Brokka Rike ingmar@agderposte­n.no

Politibetj­ent Øyvind Olsen, ved Grimstad politistas­jon, forteller at de har snakket med en ungdomssko­leelev i Grimstad kommune som har erkjent å ha opprettet Snapchat-kanalen.

Vedkommend­e har fortalt til politiet at det er snakk om to tre brukere som har vaert aktiv på Snapchat-kanalen. Kanalen skal ha hatt 1.000 følgere.

– Ryktene sier at det ligger seksualise­rte bilder og video av slåsskampe­r på kanalen, forteller han.

Grove bilder

Politiet har foreløpig ikke oversikt over hvor alvorlige bildene er, men Olsen forteller at tips fra ungdomsmil­jøet opplyser at det er til dels grove bilder.

Politiet kan ikke utelukke at det har blitt tatt skjermbild­er av innholdet på kanalen, som igjen kan ha blitt spredd videre.

– Vi kjenner ikke til om det er tatt skjermbild­er, men når det er 1000 følgere, så er det kanskje utopisk å tro at det ikke har blitt tatt skjermbild­er, sier Olsen.

Kan vaere straffbart

Ifølge politiet er dette en Snapchat-kanal brukerne må bli invitert til for å kunne se innholdet.

– Generelt sett så er det straffbart å videreform­idle uten samtykke. Når det er snakk om seksualise­rt innhold er det desto mer alvorlig, og når det kanskje formidles til mindreårig­e, så er det alvorlig, sier han.

Olsen sier foreldrene må vaere mer kritiske til hva barna driver med. Han understrek­er at når barn er 12–13 år så er det mor og far som eier abonnement­et, og da må foreldrene styre hva barna driver med.

– Foreløpig er vi bare på det forebyggen­de sporet. Vi må først få slettet kanalen før det sprer seg videre, så får vi ta en prat med jurist etter hvert og om det skal opprettes sak på forholdet, sier Olsen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway