Agderposten

Gründeruka snart i gang

-

GRÜNDERUKA: Mandag åpner Gründeruka i Agder. Gjennom hele uka blir det arrangemen­ter, sosiale møteplasse­r, kurs og foredrag, med fokus på entreprenø­rskap, kreativite­t og forretning­sutvikling. Målet er å motivere flere til å skape og videreutvi­kle egne bedrifter.

– Alle med interesse for entreprenø­rskap er hjertelig velkommen, enten du er gründer, student, investor, politiker eller fra naeringsli­vet. Gründeruka er også for deg som kun har en vag forretning­sidé, eller som lurer på om det å starte bedrift er noe for deg, sier Wenche

Fresvik, prosjektle­der for

Gründeruka Agder

2018 i en pressemeld­ing.

Gründeruka skapes gjennom et bredt samarbeid i regionen mellom offentlige og private aktører som jobber for naeringsut­vikling, innovasjon og nyskaping. Fylkeskomm­unene i Aust- og VestAgder koordinere­r arbeidet.

Bredt program

Gründeruka Agder er del av den internasjo­nale gründeruka og ble gjennomfør­t for første gang i Agder i 2015. Åpningen skjer på Coworx i Kristiansa­nd mandag 12. november.

Under Gründeruka blir det holdt over 60 arrangemen­ter over hele regionen. Oppdatert program ligger på Gründeruka Agder sin hjemmeside, uka46.no.

Store muligheter i Agder

Evaluering av tidligere gründeruke­r i Agder viser at det er stort behov for en uke der gründerne og entreprenø­rskap løftes fram.

– Vi trenger flere vekstkraft­ige bedrifter i Agder. Vi har sterke kompetanse- og teknologim­iljøer. I samarbeid på tvers av naeringer kan det ligge potensial for mange spennende og levedyktig­e bedrifter. Men vi trenger en sterkere kultur her i regionen for å våge å satse. Gjennom å dele erfaringer, bygge nettverk og spre kunnskap, kan vi bidra til at flere tør å ta sjansen. Gründeruka skal bidra til det, sier Wenche Fresvik.

 ??  ?? over hele Agder. Starter opp mandag med over 60 arrangemen­ter
over hele Agder. Starter opp mandag med over 60 arrangemen­ter
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway