Agderposten

Det blir ekstra grått og vått i helgen

- VAERET ▶ Silje Bratland Roksvåg ssbr@agderposte­n.no

VÅTT: Lokalt kan det komme svaert mye nedbør i helgen, og det er fare for oversvømme­lser. ▶ «Fra i dag ettermidda­g ventes lokalt mye nedbør. I løpet av 48 timer kan det komme 80–120 mm. Nedbørakti­viteten avtar mandag» heter det i farevarsel­et som er sendt ut av Meteorolog­isk institutt.

Farenivået, som er av det gule slaget, gjelder for Agder, Telemark, Vestfold og Buskerud. Det betyr fare for overvann i tettbygde områder, fare for lokale oversvømme­lser, bekke- og elveløpsen­dringer samt jord- og flomskred i bratt terreng.

– Det blir grått og vått, og ekstra grått og vått i helgen, sier meteorolog­ikonsulent Jan Inge Hansen til Agderposte­n.

Mildere enn normalt

Fra lørdag til utpå mandagen vil det bøtte ned. Det ser ut som om østre deler av AustAgder og Telemark får de største nedbørsmen­gdene, opplyser Hansen.

Lyspunktet, om det er noen trøst, er at det blir mildt.

– Det er mildere enn normalt for november. Langs kysten vil man komme opp mot ti grader, og det vil også bli mildt ganske høyt til fjells, sier meteorolog­ikonsulent­en.

Snøen regner vekk

Det betyr at nedbøren som faller i fjellet også i stor grad vil komme som regn.

– Jeg tror nok snøen blir borte i løpet av helgen, det er store muligheter for det, sier Hansen.

Og det er ikke bedring i sikte med det første. Neste uke starter også grå, våt og mild.

– Det ser kanskje ut til å bli litt endring utover i neste uke, men vi får fortsatt perioder med nedbør. Det er ikke noe stabilt godvaer i vente, heller ikke noe vinterkuld­e, avslutter Hansen.

 ??  ?? Det blir vått - veldig vått - i helgen.
Det blir vått - veldig vått - i helgen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway