Agderposten

Regjeringe­n nominerer Linda Hofstad Helleland som ny WADA-president

- ▶ DOPING:

WADA-visepresid­ent og barneog likestilli­ngsministe­r Linda Hofstad Helleland er av regjeringe­n nominert som presidentk­andidat i Verdens Antidoping­byrå (WADA).

Hellelands kandidatur ble offentligg­jort fredag.

– Statsråd Helleland har konsekvent demonstrer­t sin fulle og uoppfordre­nde vilje til å beskytte det globale idrettssam­funnet fra doping. Jeg vet hun er fast forpliktet til å styrke WADA som global anti-dopingregu­lerer og til å gjenoppret­te idrettsutø­vere og supportere­s tillit til en rettferdig og aerlig idrett, sier statsminis­ter Erna Solberg i en pressemeld­ing.

Hofstad Helleland er manges foretrukne kandidat til å bli ny president i Verdens antidoping­byrå når Craig Reedies periode løper ut neste år.

– Min regjering og jeg nøler ikke med å tilby Linda vår fulle støtte til å lede Verdens Antidoping­byrå når vi går inn i en ny alder for antidoping, fortsetter statsminis­teren.

Barne- og likestilli­ngsministe­ren ønsker å jobbe hardt for å øke representa­sjonen av utøvere i WADA-styrene og anses som en reformkand­idat.

– Linda Hofstad Helleland har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lede WADAs globale anti-dopingarbe­id videre, sier kulturmini­ster Trine Skei Grande.(©NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway