Agderposten

– Jeg er ikke saerlig bekymret før dommen

Lloyd Kleivene sier han ikke er bekymret etter at han i flere uker har hørt alle bevisene som politiet retter mot ham.

- ▶ Arne Ingmar Eggen aie@agderposte­n.no

Allerede før aktoratet legger ned sine påstander om fengsel – som etter alt å dømme vil skje på mandag, har den tiltalte Grimstad-investoren allerede sikret seg det siste stikket.

I landets øverste domstol: Høyesteret­t.

Direkte unaturlig

Etter at Agder lagmannsre­tt opphevet en kjennelse i Aust-Agder tingrett – der Grimstad-investoren var blitt idømt konkurskar­antene for forholdene han sto tiltalt for, kastet konkursboe­t seg inn i saken.

Ifølge konkursboe­t virket det direkte underlig at en mann som sto tiltalt for så omfattende økonomisk kriminalit­et ikke skulle idømmes konkurskar­antene.

Selv om riktig nok straffesak­en mot ham fortsatt ikke var avgjort.

Etter at Lloyd Kleivene i Aust-Agder tingrett var blitt idømt konkurskar­antene – en beslutning som altså ble opphevet av Agder lagmannsre­tt, kunne den bedragerit­iltalte Grimstad-investoren gå rett ut og starte et nytt firma.

Uten at noen kunne stanse ham.

Vant siste stikk

Den neste ankeinstan­sen for konkursboe­t etter konkursen i Prima Investgrup­pen var derfor Høyesteret­t.

Men der ville man ikke slippe inn anken fra bostyret i konkursboe­t til Lloyd Kleivene.

Dermed vant Kleivene siste stikk i striden om konkurskar­antenen.

Nå er han også optimistis­k når det gjelder straffesak­en som påtalemynd­igheten har reist mot ham.

Ikke bekymret

På direkte spørsmål på hvordan han ser på muligheten­e til også å vinne straffesak­en mot seg – som skal avsluttes i løpet av uken, svarer Lloyd Kleivene dette i en SMS til Agderposte­n:

– Jeg har nå fått oversikten på hva anklagene mot meg går ut på og er ikke bekymret.

Den tiltalte Grimstad-investoren innrømmer imidlertid at han kunne ha spart seg selv for en del trøbbel hvis han hadde samarbeide­t bedre med politiet:

– Jeg kunne nok ha vaert spart for en hel del dersom jeg hadde latt i meg avhøre tidligere, skriver han,

Tvil om 20.0000

I flere uker har påtalemynd­igheten lagt frem en omfattende bevisførin­g mot Lloyd Kleivene som selv ikke ønsket å forklare seg i retten.

Etter at tiltalen var blitt lest opp for ham – og Lloyd Kleivene ble spurt om han anså seg som skyldig etter tiltalen, svarte hen nei men nølte litt med en post på rundt 20.000 kroner.

– Nå er saken til doms for Aust Agder Tingrett, og uansett utfall er jeg overbevist om at det blir en riktig og rettferdig dom, konkludere­r Lloyd Kleivene.

 ??  ?? IKKE BEKYMRET: Den tiltalte Grimstad-investoren Lloyd Kleivene sier han ikke er bekymret etter at han nå har hørt hvilke beviser påtalemynd­igheten har mot ham.
IKKE BEKYMRET: Den tiltalte Grimstad-investoren Lloyd Kleivene sier han ikke er bekymret etter at han nå har hørt hvilke beviser påtalemynd­igheten har mot ham.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway