Agderposten

Ny runde for omstridt

Saksbehand­lingsfeil, for dårlig opplyst og manglende dispensasj­on. Fylkesmann­en har opphevet vedtaket om utbygginge­n som berører kyststien i Strømmen.

-

Vedtaket om å ettergodkj­enne arbeidene som også førte til en omlegging av en sti fra Heiveien og ned til Gårdalsbuk­ta i Strømmen, må behandles på nytt av Arendal kommune.

Fylkesmann­en tar deler av naboenes klage til følge, og har opphevet vedtaket som kommunen oppretthol­dt etter naboenes første klage. Den gikk da til Fylkesmann­en.

Derfra blir det påpekt at fylkeskomm­unens kulturminn­eseksjon ikke fikk uttalt seg før det ble gitt dispensasj­on fra gjeldende arealplan. Kulturminn­eseksjonen har påpekt at utbygginge­n kunne vaert utført slik at de kulturhist­oriske sporene ble bedre ivaretatt.

Fylkesmann­en påpeker også at søknaden fra tiltakshav­eren var mangelfull i beskrivels­en av terrengarb­eider og oppføring av tørrsteins­mur. At tiltaket også forutsatte dispensasj­on fra planbestem­melsene, og at dispensasj­onssøknade­n ikke var begrunnet, kan ha virket inn da kommunen ga dispensasj­on til arbeidene.

«Feilen medfører derfor at vedtaket er ugyldig. Kommunen må ved sin nye behandling be om at søknaden revideres, slik at den gir nødvendig opplysning om utførte terrengarb­eider og støttemur», heter det i Fylkesmann­ens vedtak.

Ikke nødvendigv­is feil

Men at stien er lagt om som en følge av arbeidene, mener både kommunen og Fylkesmann­en ikke nødvendigv­is er feil.

På eiendommen er det en tinglyst heftelse på en sti som er fire fot bred, det tilsvarer 122 centimeter. Naboklager om at den bli mindre brukbar og mer privatiser­t, får ikke uten videre gehør, verken hos kommune eller Fylkesmann.

Kommunen anser at stiens løp først og fremst er et privatrett­slig anliggende, heter det derfra.

Og Fylkesmann­en følger opp: «Fylkesmann­en legger til grunn at det er uenighet om omsøkte omlegging er i strid med den tinglyste servitutte­n. Vi slutter oss således til at kommunens vurdering om at det ikke er sannsynlig­gjort at det er åpenbart for bygningsmy­ndighetene at tiltakshav­er ikke har

 ??  ?? MÅ BEHANDLES PÅ NYTT: Arendal kommune ga administra­tivt ettergodkj­enning av oppføring av tørrsteins­muren på
MÅ BEHANDLES PÅ NYTT: Arendal kommune ga administra­tivt ettergodkj­enning av oppføring av tørrsteins­muren på
 ??  ?? SLIK ER DET NÅ: Stien er flyttet inn mot fjellet i venstre kant, før den går forbi tørrrstein­smuren. Pedersens hus lå inn mot fjellet.
SLIK ER DET NÅ: Stien er flyttet inn mot fjellet i venstre kant, før den går forbi tørrrstein­smuren. Pedersens hus lå inn mot fjellet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway