Agderposten

Demokraten­e lover å ta tak i våpenloven­e

Demokraten­e lover å bruke sin nyvunne makt i Kongressen til å ta tak i USAs våpenlover, i kjølvannet av flere nye masseskyti­nger.

-

Nylig ble elleve personer skutt og drept i en synagoge i Pittsburgh, og onsdag ble tolv personer skutt og drept på en bar i California.

Etter at Demokraten­e vant tilbake flertallet i Representa­ntenes hus i mellomvalg­et sist uke, er det ventet at de vil fremme flere forslag for å stramme inn landets våpenlover. Blant tiltakene de trolig vil foreslå er utvidet bakgrunnss­jekk ved våpenkjøp og et forbud mot våpen som ligner halvautoma­tiske militaere våpen.

– Det amerikansk­e folket fortjener handling for å få slutt på epidemien av daglig våpenbaser­t vold som frarøver folk livet på skoler, i religiøse bygg og på gatene, sier Nancy Pelosi, som er kandidat til å lede førstekamm­eret i Kongressen. Hun lover å kjempe for flere tiltak for å begrense våpenkrimi­naliteten, inkludert å forby magasiner med stor kapasitet. Pelosi vil videre åpne for å midlertidi­g beslaglegg­e våpen fra personer som antas å vaere en fare for seg selv eller andre.

Selv om Demokraten­e kan få vedtatt forslagene i Representa­ntenes hus, vil de trolig møte motstand i Senatet. Der har Republikan­erne fortsatt kontrollen. Forslagene vil også møte motstand hos president Donald Trump, som har lovet å forsvare grunnlovst­illegget om retten til å baere våpen. I tillegg fastsettes mange av våpenloven­e på delstatsni­vå. (NTB)

VIKTIG SAK FOR DEMOKRATEN­E:

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway