Agderposten

Derfor legger Jerv-kapteinen opp

Glenn Andersen (38) avsluttet i går sin 15 år lange karriere i toppfotbal­len. Nå skal han vie mer tid til familien.

- Les mer og se høydepunkt­er på agderposte­n.no ▶ Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

– I utgangspun­ktet var dette min siste kamp. Det er bare eldstesønn­en Maximilian (10) som har prøvd å overtale meg. Det er bare han som har vaert en forkjemper for at jeg skal fortsette, sa Glenn Andersen til Agderposte­n etter det sure 0-1-tapet på overtid mot Tromsdalen i karrierepu­nktumet.

Ikke fått tilbud

38-åringen har ikke mottatt et kontraktst­ilbud fra FK Jerv, opplyser han.

– Hvis det kommer et tilbud så tviler jeg veldig sterkt. Jeg kan aldri avskrive noe. Men neste år blir jeg 39 år, og dessuten har jeg full jobb og trener barna på kveldstid. Det er full pakke, sier trebarnsfa­ren.

– Hva vil du huske best fra din tid i Jerv?

– Fra Jerv-tiden vil jeg huske kvalik-kampene best (opprykksfi­naler mot Start i 2015 og Stabøk i 2016), samt kampen mot Follo her hjemme der vi scoret mot overtid og fikk kvalik. Nå ble det tap på overtid. Det er oppturer og nedturer, og det er oppturene man husker best, sier Grimstad-karen.

Sekunder før hans siste kamp på toppnivå var over forårsaket midtstoppe­ren straffen som Tromsdalen nettet på.

Ifølge dommeren var han for tøff i duellen med Mohammed Jama.

– Veldig billig, men det er ikke jeg som dømmer. Ja, vi er naer hverandre, men det er lov å vaere naer hverandre i fotball. Han kaster seg når han løper inn i meg. Tromsdalen-spissen sa til meg at den var billig. Men akkurat det spiller ingen rolle, vi er for dårlige innen begge 16-metere. Da vinner vi ikke kamper. Kjedelig å avslutte sesongen slik. Men det er greit. Vi vi klarer å holde oss i 1. divisjon fire sesonger på rad. Det har aldri skjedd før i klubbens historie, trøster han seg med.

Vant cupfinale

I 2000-sesongen tapte Andersen og Jerv playoff om opprykk fra 3. divisjon. Han forlot klubben som toppscorer og angriper

Ferden gikk til Eik, Ørn, Start og Strømsgods­et.

I Godset vant han cupfinalen mot Follo 2010. Da scoret han

kampens siste mål i 2-0-seieren på Ullevaal. Han spilte også europacup mot blant annet Atletico Madrid.

I 2015 kom han tilbake til moderklubb­en Jerv etter sin 15 år lange rundreise i fotball-Norge.

Veteranen fikk over 200 kamper i eliteserie­n. I del 2 av Jervkarrie­ren står han oppført med 129 A-kamper og 13 mål for Jerv på fire sesonger.

Jerv endte på 13. plass for andre år på rad i 1. divisjon. Det skilte to poeng ned til nedrykkskv­alifiserin­g og åtte poeng til opprykkskv­alik (topp 6).

– Vi hadde planer å gjøre det bedre enn i fjor. Det klarte vi ikke, men vi slapp inn faerre mål (41 mot 59) og hadde faerre tap (11 mot 14) enn i fjor. Men vi hadde fryktelig mange uavgjort (11), og det skiller fra en høyere plassering. Vi har vaert elendige til å score mål (31 i år mot 41 i fjor), mens er topp seks på antall innslupne mål, oppsummere­r Glenn Andersen.

Agderposte­n snakket med Jerv-trener Arne Sandstø før Andersen offentligg­jorde sin exit. Jerv-kapteinen har pleid å signere naermest på julebordet hos Jerv.

– Derfor lever historien med Glenn Andersen sitt helt eget liv, og derfor har det ikke vaert noe dialog der. That´s it. Vi er jo ikke Real Madrid. Det er en stor kabal for både oss og ham for at vi skal gå videre eller ikke, kommentert­e Sandstø.

 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? MER FAMILIELIV: Glenn Andersen takkes av Jerv-trener Arne Sandstø etter 3-2-triumfen mot Viking 27. mai i år. Til venstre sønnene Maximilian og Manuel. Glenn og ektefellen Linda er også foreldre til Maia.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD MER FAMILIELIV: Glenn Andersen takkes av Jerv-trener Arne Sandstø etter 3-2-triumfen mot Viking 27. mai i år. Til venstre sønnene Maximilian og Manuel. Glenn og ektefellen Linda er også foreldre til Maia.
 ?? FOTO: JAN ESPEN THORVILDSE­N ?? SKAFFET KVALIK:Over fem minutter på overtid scoret Glenn Andersen 2-2-målet mot Follo i siste runde i 2015. Han sørget dermed for opprykkskv­alifiserin­g for Jerv som spilte seg helt frem til finale mot Start. Der ble 2-4 tap sammenlagt mot kristiansa­nderne som beholdt plassen i Eliteserie­n.
FOTO: JAN ESPEN THORVILDSE­N SKAFFET KVALIK:Over fem minutter på overtid scoret Glenn Andersen 2-2-målet mot Follo i siste runde i 2015. Han sørget dermed for opprykkskv­alifiserin­g for Jerv som spilte seg helt frem til finale mot Start. Der ble 2-4 tap sammenlagt mot kristiansa­nderne som beholdt plassen i Eliteserie­n.
 ?? FOTO: ERIK HOLAND ?? NAER ELITESERIE: Andersen og Jerv var bare åtte minutter fra å overta plassen til Stabaek i eliteserie­n i opprykksfi­nalen i 2016.
FOTO: ERIK HOLAND NAER ELITESERIE: Andersen og Jerv var bare åtte minutter fra å overta plassen til Stabaek i eliteserie­n i opprykksfi­nalen i 2016.
 ??  ?? FARVEL: Glenn Andersen og Jerv tapte 0-1 på overtid mot Tromsdalen i siste serierunde på Levermyr. Neste år blir kapteine
FARVEL: Glenn Andersen og Jerv tapte 0-1 på overtid mot Tromsdalen i siste serierunde på Levermyr. Neste år blir kapteine
 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? n og midtstoppe­ren tilskuer på kampene i 1. divisjon. Bak til høyre for Andersen er Jervs-trener Arne Sandstø.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD n og midtstoppe­ren tilskuer på kampene i 1. divisjon. Bak til høyre for Andersen er Jervs-trener Arne Sandstø.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway