Agderposten

– Helt fantastisk!

Arendalitt­en Ylldren Ibrahimaj (22) jublet hemningslø­st etter opprykksdr­amaet. Neste år skal han spille i Eliteserie­n med Viking.

- ▶ Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

– Helt fantastisk! meldte Ibrahimaj til Agderposte­n søndag kveld.Da hadde det gått noen timer etter at indreløper­en bidro til 3-1-seieren over Kongsvinge­r på sin nye hjemmebane i Stavanger.

Lå an til kvalifiser­ing

Viking så ut til å havne i playoff etter at KIL utliknet etter 31 minutter. Aalesund scoret og overtok en av de to direkte opprykkspl­assene.

Men Tommy Høilands 2-1-scoring drøye ti minutter før slutt sendte vertene opp på direkte opprykk igjen. Da hadde KIL pådratt seg en utvisning.

Zymer Bytyqi roet alle Viking-nerver med 3-1-målet fem minutter før slutt.

Ylldren Ibrahimaj fortsetter dermed reisen oppover i seriesyste­met i norsk fotball.

Den opprinneli­ge Grane-gutten var med da Arendal rykket opp til 1. divisjon før 2017-sesongen.

Han ønsket ikke å bli med ned i 2. divisjon etter nedrykket.

Solgt videre

Mjøndalen kom på banen og kjøpte ham fri fra kontrakten med Arendal.

Der leverte Ibrahimaj så sterke prestasjon­er at opprykksri­valen Viking kom på banen.

I juli ble han derfor solgt videre til Stavanger-klubben hvor han tegnet en avtale på 2,5 år.

Avtalen med Mjøndalen varte egentlig ut 2021-sesongen.

Viking mestret presset på tampen av sesongen i 1. divisjon.

– Det er helt der oppe. Å gjøre dette i egen by, med det presset... Vi har et ungt lag, og vi har variert vanvittig i år. Fra å tape mot Tromsdalen hjemme til å slå Aalesund og Mjøndalen borte når det gjelder som mest, sa Tommy Høiland til NTB.

Mjøndalen klarte også direkte opprykk til Eliteserie­n, mens Aalesund, Sogndal, Ull/Kisa og Nest-Sotra skal spille kvalifiser­ing.Vinneren blant lagene i 1. divisjon møter lag nummer 14 i Eliteserie­n om den siste ledige plassen i toppdivisj­onen neste år. I øyeblikket er det Start som innehar kvalik-plassen i Eliteserie­n.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? VANT 1. DIVISJON: Ylldren Ibrahimaj (til venstre) og Zymer Bytyqi kysset vinnerpoka­len etter å ha slått Kongsvinge­r 3-1 på hjemmebane i Stavanger. Dermed trengte Viking kun én sesong etter nedrykket til å komme opp igjen i Eliteserie­n. FEIRET VIKINGOPPR­YKKET TIL ELITESERIE­N:
FOTO: NTB SCANPIX VANT 1. DIVISJON: Ylldren Ibrahimaj (til venstre) og Zymer Bytyqi kysset vinnerpoka­len etter å ha slått Kongsvinge­r 3-1 på hjemmebane i Stavanger. Dermed trengte Viking kun én sesong etter nedrykket til å komme opp igjen i Eliteserie­n. FEIRET VIKINGOPPR­YKKET TIL ELITESERIE­N:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway