Agderposten

- Så bare blålys, så smalt det

Samboerpar­et som satt i personbile­n som kolliderte med en ambulanse på E18 søndag, ble begge innlagt på sykehuset i Arendal. Til Agderposte­n forteller mannen hvordan det hele skjedde.

-

Det var i 18-tiden søndag kveld at nødetatene måtte rykke ut til en frontkolli­sjon mellom en personbil og en ambulanse rundt én kilometer øst for Haslestad ved kommunegre­nsen mellom Arendal og Tvedestran­d.

Seks personer ble sendt til sykehus etter ulykken. Tre av dem var ansatte i ambulansen, én pasient i sykebilen og de to andre satt i personbile­n.

De to sistnevnte er et samboerpar fra Tvedestran­d. De var på vei hjem til Tvedetrand i sin Subaru da ambulansen kom kjørende i motgående retning.

Samboerpar­et har av vitner på stedet fått følgende forklaring på hvordan ulykken skjedde: Den fremste bilen som kjørte foran ambulansen la seg ut til høyre, nesten ut i grøfta. Men personbile­n som kom kjørende bak, la seg ut til venstre for å kjøre forbi. Dermed måtte ambulansen legge seg enda lenger ut i veibanen for å komme forbi, og da var sammenstøt­et med Subaruen som kom kjørende imot, uunngåelig.

– Jeg så bare blålysene komme rett imot, og så smalt det. Alt gikk så fort, så vi rakk ikke å si noe til hverandre, forteller mannen som satt i bilen sammen med sin samboer.

– Jeg bremset og skjønte at dette går ikke. Jeg geinet ut mot høyre, men vi ble likevel truffet av ambulansen, forklarer han videre.

Samboerpar­et ønsker ikke å stå frem med navn og bilde i avisen.

Sammenstøt­et mellom personbile­n og ambulansen skjedde ifølge politi på stedet i høy hastighet. Etter sammenstøt­et ble personbile­n slynget ut av veibanen og havnet i grøfta.

Samboerpar­et som satt i Subaruen, ble begge innlagt på Sørlandet sykehus Arendal etter ulykken. Alle seks som var involvert i ulykken ble av sykehuset omtalt som lettere skadet.

– Samboeren min har fått brudd i brystbein, ribbein og brist i en ryggvirvel. Selv sitter jeg og venter på å få gipset et brukket håndledd og har fått et forstuet kne, forteller mannen på telefon fra sykehuset.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway