Agderposten

Foreldre siktet for å ha filleriste­t barn Kø etter at bil traff autovern

En mor og en far er siktet for grov vold etter at sykehuset i Arendal hadde meldt om skader som kan vaere forenlig med at barnet deres var blitt filleriste­t.

-

Ifølge politiadvo­kat Ingrid Thorsen gjenstår det fortsatt en del etterforsk­ning i form av innhenting av helseopply­sninger og rapporter fra sakkyndige.

Etter at sykehuset i Arendal ifølge politiadvo­katen hadde varslet politiet om hodeskaden­e som han skyldes vold, ble samboerpar­et fra Aust-Agder varetektsf­engslet på grunn av fare for bevisforsp­illelse.

Overtatt av barneverne­t

Barnet, som nå er skrevet ut av sykehuset, er overtatt av barneverne­t i den aktuelle kommunen i Aust-Agder.

Ifølge loven har helseperso­nell plikt til å melde ifra der det foreligger mistanke om at et barn kan ha blitt utsatt for vold eller grov omsorgssvi­kt.

Nekter straffskyl­d

På direkte spørsmål om hvordan foreldrene forholder seg til den alvorlige siktelsen, som lyder på grov vold, svarer politiadvo­kat Ingrid Thorsen i en e-post at de nekter straffskyl­d.

– Kan det bli aktuelt å sikte flere i saken?

– Ikke slik vi ser det per i dag, svarer Ingrid Thorsen.

– Hvem er så langt blitt avhørt i saken?

– De siktede, personer med relasjon til de siktede og helseperso­nell med flere, sier politiadvo­katen.

Inntil ti års fengsel

Samboerpar­et fra Aust-Agder er ifølge politiadvo­kat Ingrid Thorsen siktet etter straffelov­ens paragraf 274 med en strafferam­me på inntil ti års fengsel.

Politiet etterforsk­er fortsatt saken med tanke på om det er grunnlag for å reise tiltale mot samboerpar­et fra Aust-Agder.

37 tilfeller i 2015

29. juni i år hadde Aftenposte­n en omfattende reportasje om andre foreldre som var blitt siktet etter at de skal ha mishandlet barna sine:

«Tegnene er ofte tydelige: brudd, blåmerker, sår og blødninger. Noen ganger er det imidlertid usynlige skader, indre blødninger, som får helseperso­nell til å reagere lynraskt og slå alarm. I 2015 var det 37 tilfeller der barneverne­t grep inn på grunn av mistanke om fysisk mishandlin­g av barn opp til 2 år, ifølge tall fra Statistisk sentralbyr­å».

personer ble kjørt til legevakt for sjekk etter en trafikkuly­kke på E18 ved Goderstad mandag. Politiet fikk melding om ulykken på E18 klokken 11.50: – En bil skal ha kjørt inn i autovernet. Nødetatene er på vei. Det er trafikale problemer på stedet, opplyser operasjons­leder via Twitter. Det var to personer i bilen. Begge er kjørt til legevakt, opplyser operasjons­leder Hans Waage i Agder-politiet til Agderposte­n. – Det skal ikke vaere alvorlig personskad­e. Klokken 12.20 venter politiet på bilberger. Trafikken glir greit forbi på det tidspunkte­t, sier operasjons­lederen.

 ?? ILLUSTRASJ­ONSFOTO ?? FORELDRE SIKTET: Foreldrene skal ha ristet barnet så det ble påført hodeskader.
ILLUSTRASJ­ONSFOTO FORELDRE SIKTET: Foreldrene skal ha ristet barnet så det ble påført hodeskader.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway