Agderposten

- Skuffende, ikke fiasko

De to førstedivi­sjons-ekspertene Roger Risholt og Joacim Jonsson mener begge at det nå er svaert viktig for Jerv å treffe på overgangsm­arkedet.

- ▶ Thomas Skjeggedal Thorsen thth@agderposte­n.no

Etter to strake sesonger med kvalikspil­l om opprykk til eliteserie­n har det blitt et par tunge sesonger for Jerv, med to 13. plasser på rad i 1. divisjon.

Joacim Jonsson mener Jerv er et kroneksemp­el på hvor viktig det er for klubber som Jerv å treffe på spillerne de henter inn.

– Jerv er et prakteksem­pel på hvor avgjørende spillerlog­istikk er. Normale klubber har ikke råd til å bomme. Jerv har vaert mesterlige på det tidligere og har endt opp med kvalikspil­l, men den har ikke vaert god nok de siste to sesongene. Der må de gjøre en bedre jobb. Jo mindre penger, jo mer nøyaktig må man vaere i spillerlog­istikken, og den må forbedres dersom Jerv vil spille kvalik igjen neste år, forteller Jonsson til Agderposte­n.

Han har klare meninger om hvor Jerv trenger å forsterke.

– De trenger fornyelse på stopperpla­ss, og de må treffe bedre på ny angrepsspi­ller, mener svensken.

Poengspill­ere

Roger Risholt, Eurosports 1. divisjons-ekspert, mener det ikke nødvendigv­is er på spissplass Jerv må ta grep.

– Spillerutv­iklingen blir en utfordring. Det er enkelt å si at de må ha en spiss som scorer 15 mål, men jeg tenker at de kanskje må ta litt mer risiko på siste tredjedel og finne typene rundt spissen. Jeg syns Aram Khalili er en god spiss, men de trenger flere målpoeng fra midtbanesp­illerne, sier Risholt.

Khalili scoret for øvrig åtte mål i serien for Jerv denne sesongen.

Tror på Sandstø

– Det har vaert en svak sesong for Jerv. Jeg tippet dem på midten, men de endte på 13. plass. De har en tynn stall med 12–13 veldig gode spillere, men bak der er det tynt. De har sluppet inn lite mål, men det skorter fremover på banen. Jeg syns pila har gått litt for bratt ned for Jerv, mener Risholt.

– Er Arne Sandstø rett mann til å få Jerv oppover på tabellen igjen?

– De har tro på han i Jerv, og jeg liker han og det offensive spillet hans. I år har ikke det sett bra ut, men det er det flere grunner til. Han har en utfordrend­e jobb, og jeg tror ikke noen andre kunne gjort en bedre jobb. De må ta tak i den siste tredjedele­n, men jeg håper og tror Sandstø kan få sving på det igjen, sier Risholt.

– Sterkt

Jonsson tror heller ikke noe trenerbytt­e nødvendigv­is vil vaere et godt valg for Jerv.

– Det er urovekkend­e at pilen går nedover, både på laget generelt og på spillere. Men jeg er ikke så sikker på at å skrike på treneravga­ng er det beste. Ingen trener er noen tryllekuns­tner.

Risholt mener samtidig at det Jerv har gjort de siste sesongene er imponerend­e. For første gang i klubbens historie vil det bli minst fem sesonger på rad på nivå 2.

– Det er veldig sterkt at de har stabiliser­t seg i 1. divisjon. Men, det går an å gjøre det bra til tross for lite budsjett og liten by. Men det tar tid å skape kultur, og det har tatt litt for langt tid i Jerv, mener Risholt.

Verken han eller Jonsson vil kalle 2018-sesongen en fiasko.

– Nei, jeg vil ikke si fiasko. Det er så jevnt. Men sesongen har vaert en skuffelse. Jeg mener man må se på forutsetni­ngene lag har, og man har egentlig ikke større forventnin­ger til Jerv. Ut fra forutsetni­ngene er Jerv der de skal vaere, synes Jonsson.

 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? TUNG AVSLUTNING: Jerv avsluttet sesongen med seks kamper på rad uten seier. Til tross den svake sesongavsl­utningen beholdt klubben plassen i 1. divisjon. Her tusler Sean Okoli (t.v.), Brice Wembangomo, Glenn Andersen, Luke Ferreira (bak t.v.) og Peter Reinhardse­n (bak t.h.) av Levermyr etter 0-1-tapet mot Tromsdalen søndag.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD TUNG AVSLUTNING: Jerv avsluttet sesongen med seks kamper på rad uten seier. Til tross den svake sesongavsl­utningen beholdt klubben plassen i 1. divisjon. Her tusler Sean Okoli (t.v.), Brice Wembangomo, Glenn Andersen, Luke Ferreira (bak t.v.) og Peter Reinhardse­n (bak t.h.) av Levermyr etter 0-1-tapet mot Tromsdalen søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway