Agderposten

Krigeren

melder seg klar

- HÅNDBALL Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

Forsvarsgi­ganten var sårt savnet i 28-29-tapet mot Drammen sist fredag.

Nå fungerer den opererte høyretomme­len så bra at Ekman for første gang på en måned er med i ØIF-troppen i NMsemifina­len mot Halden i Sør Amfi i kveld.

– Vanskelig å holde borte

– Når han er med i troppen, så er han spilleklar. Han starter ikke kampen, men vil garantert komme innpå underveis. Kenny er vanskelig å holde borte i en semifinale med den «attityden» han har. Den deler han med laget, og det betyr enormt mye for oss, påpekte hovedtrene­r Marinko Kurtovic overfor Agderposte­n etter den siste økten før cupfesten på hjemmebane.

– Vi får se hvor mye spilletid det blir, men først og fremst er jeg en støttespil­ler på benken. Det er skjønt å vaere med i troppen og kjenne seg delaktig i kampsammen­heng igjen. Jeg har gått litt lenge ute, men helsa er samtidig veldig viktig. Man må bli frisk fremfor å gå inn for tidlig, bemerker Kenny Ekman.

Publikumsy­ndlingen til ØIF_ fansen har ikke vaert i aksjon i kamp siden han røk en sene i tommelen borte mot Selka Eskisehir i Challenge Cup 6. oktober.

Spesiallag­et skinne

31-åringen måtte under kniven, og har etter operasjone­n fått en spesialtil­passet skinne for at tommelen skal fungere optimalt i tøffe dueller.

Mandagens trening var helt avgjørende for at Ekman skulle hentes tilbake i troppen.

Han besto prøven under argusøynen­e til trener Kurtovic.

– Jeg ser at han ikke rygger i forsvarsar­beidet sitt som han har gjort den seneste tiden. I dag var han «på» i duellene og gikk foran i forsvarssp­illet som han pleier å gjøre, forklarte Kurtovic.

Selv var Ekman noe mindre kategorisk i sin egen dom.

– Det kjentes litt usikkert i visse situasjone­r med høyrehånda, men det var ikke fullt så farlig. Så det blir bra, det her.

– Så du er klar hvis du skal spille fem minutter? – Ja ja, selvfølgel­ig. Det handler om cupfinale, svarer Ekman.

Dansken er førstevalg

ØIF-sjefen har imidlertid planer om å åpne med Jesper Munk midtforsva­ret i NM-semifinale­n.

Dansken har gjort en god figur mens Ekman har vaert ute, selv om det gikk trått for han og forsvarsre­kka i seriekampe­n mot Drammen før helgen.

– Han har ikke spilt seg ut av laget. Jesper har vaert god og kan få starte der med sin trygghet, og så får Kenny komme inn underveis og avlaste ham litt, forespeile­r Kurtovic.

Svenske Ekman fra Ludvika i Dalarna lyktes i sin første norske cupfinale da ØIF slo Bodø i Oslo Spektrum i 2014.

– Det er det største jeg har opplevd som håndballsp­iller. Det er alles drøm, egentlig. Nå har vi en gyllen mulighet på hjemmebane til å ta en ny finaleplas­s, påpeker Ekman.

ØIF vant kun med tre mål (3532) i seriekampe­n mot Halden i Sør Amfi for halvannen måned siden.

– Alt kan skje i cup. Vi må få den beste starten og få keeperog forsvarssp­illet til å funke. Det handler om kontra og ankomst – hele helheten, mener Ekman som var oppført som lagleder i ettmålstap­et i Drammen i forrige match.

– Nå må vi vaere mer på nett, og det forventer vi oss av oss selv. Vi skal vaere «taggad» til maks, tilføyer han.

Kurtovic har sett hele Drammen-kampen på video fire ganger.

– Første bud for å slå Halden er å vise voldsom «attityde». Vi må se flere kontringsm­ål og mål fra avkast, mener treneren før jakten på en ny cupfinale.

 ??  ??
 ??  ?? SVENSKEROP: En verbal Kenny Ekman (nummer to f.v.) med klare beskjeder til medspiller­ne i en treningsse­kvens i Sør Amfi i går. De andre ØIF-guttene på bildet .er Eirik Heia Pedersen (t.v.), Laurits Mo Rannekleiv og keeper André Bergsholm Kristensen. I kveld står Halden i veien for ØIF Arendals andre cupfinale. I romjula 2014 ble Bodø beseiret i Oslo Spektrum da ØIF vant sin første tittel i norsk håndball
SVENSKEROP: En verbal Kenny Ekman (nummer to f.v.) med klare beskjeder til medspiller­ne i en treningsse­kvens i Sør Amfi i går. De andre ØIF-guttene på bildet .er Eirik Heia Pedersen (t.v.), Laurits Mo Rannekleiv og keeper André Bergsholm Kristensen. I kveld står Halden i veien for ØIF Arendals andre cupfinale. I romjula 2014 ble Bodø beseiret i Oslo Spektrum da ØIF vant sin første tittel i norsk håndball

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway