Agderposten

Et klassedelt samfunn finnes ikke i den byen jeg har vokst opp i

Haagen Poppe reagerer kraftig på Gjermund O. Bjørndahls Facebookut­spill der SV-politikere­n går til angrep på det han kaller Hisøy-fiffen. Foreldet klassesyn og mangel på folkeskikk, mener Poppe.

- Synnøve Skeie Fosse syfo@agderposte­n.no

– Det er i alle fall ikke «mitt» Arendal Bjørndahl beskriver når han deler byen inn i arbeiderkl­asse og fiff. Det var kanskje begreper som eksisterte for en generasjon eller to siden. Nå velger ungdommen venner på tvers av bydeler og foreldrene­s inntekt og formue, sier Haagen Poppe til Agderposte­n.

Facebookin­nlegg

Det var lørdag kveld Bjørndahl postet sitt innlegg på Facebook. Poppe reagerte umiddelbar­t – og enda sterkere reagerte han da han så at ordføreren hadde likt innlegget.

– Det er ubegripeli­g at en ordfører kan gå inn og like et innlegg som bidrar til ytterliger­e polariseri­ng og dessuten omtaler en bystyrekol­lega på en sånn måte. I tillegg stigmatise­rer han en hel bydel. Jeg tror vett, varme og godhet er jevnt fordelt i de ulike bydelene. Ja, selvsagt er det forskjelle­r mellom bydelene, men det er ikke det som definerer Arendal – og forskjelle­ne blir ikke mindre av politikere som dyrker polariseri­ng, mener Poppe.

Fiffe i bruspulver­verden

I Facebook-innlegget omtaler Bjørndahl Hisøybeboe­rne som «fiff som kan hygge seg i sin bruspulver­verden». «Her øst tar vi vare på hverandre framfor å skue ned på andre gjennom store panoramavi­nduer», skriver Bjørndahl med direkte adresse til Høyres ordførerka­ndidat Sissener,

Mangel på folkeskikk

– Å omtale andre politikere på denne måten vitner om mangel på folkeskikk. Nå håper jeg virkelig det er siste gang Bjørndahl kommer med slike sleivspark, sier Poppe og henviser til flere medieoppsl­ag der Bjørndahl har måttet tåle sterk kritikk for å ha «slengt med leppa» i sosiale medier.

– Det klassedelt­e samfunnet Bjørndahl beskriver eksisterer ikke i det Arendal jeg har vokst opp i. Det er interesser og kjemi som bestemmer hvem vi omgås. Jeg har aldri møtt noen som definerer seg som borgerskap eller arbeiderkl­asse, sier Poppe.

Om ordføreren­s unnskyldni­ng om at han ikke hadde lest hele innlegget før han trykte «liker», sier Poppe:

– Det er nettvettre­gel nummer en å vite hva du uttaler deg om. Et «like» er en mening det også. Gitt denne bystyrerep­resentante­ns historikk med uttalelser på sosiale medier, burde han vaere ekstra forsiktig, mener Poppe.

-Føler meg ikke truffet

Geir Fredrik Sissener er ikke i tvil om at det er ham Bjørndahle­n tenkte på da han skrev innlegget.

– Jeg føler meg overhode ikke truffet. Jeg ser ikke ned på mine medmennesk­er - og jeg synes utspillet til SV-representa­nten er lite konstrukti­vt. Det eneste det bidrar til, er å bygge opp under fordommer. Det burde Bjørndahle­n holde seg for god til, sier Sissener.

 ??  ??
 ??  ?? PROVOSERTE: Det var dette bildet av ordførerka­ndidat Geir Fredrik Sissener som provoserte Bjørndahl til å skrive innlegget.
PROVOSERTE: Det var dette bildet av ordførerka­ndidat Geir Fredrik Sissener som provoserte Bjørndahl til å skrive innlegget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway