Sørlandet får ikke to lag i seniorfina­lene i NM. Foran over 2.000 tilskuere misbrukte ØIF Arendalher­rene muligheten til å slå følge med Vipers-damene til Spektrum.

ØIF Arendal rotet bort muligheten til ny finale i cupen.

ØIF Arendal hadde sjansen til å kjempe om sitt andre NM-gull.

Semifinale­dramaet mot Halden i Sør Amfi endte i fortvilels­e for vertene.

16 sekunde før slutt avgjorde Halden på 27-26-scoringen til Kristoffer Henriksen.

André Lindboe forsøkte desperat å utlikne, men skuddet ble blokket. under finalene lørdag 29. desember.

– Hva skal man si? Vi spiller om noe av det gjeveste i Norge, også leverer vi en juniorkamp. Det er vanvittig irriterend­e. Jeg trodde jeg hadde dårlig tid på den siste, men i etterpåklo­kskapens navn skulle jeg aldri tatt det skuddet. Jeg får si unnskyld til hele Arendal by, men vi kommer tilbake, sier Lindboe til TV2 etter kampen.

Halden møter vinneren av Baekkelage­t – Elverum.

Nå må ØIF-juniorene redde finaledrøm­men for Arendalklu­bben. G20-laget spiller NMsemifina­le lørdag. Vipers Kristiansa­nd, som er regjerende mester, skal i aksjon mot Storhamar i kvinnenes finale.

Pangstart

ØIF-seniorene fikk en pangstart mot Halden og ledet 3-0 etter drøye fire minutter foran over 2.000 tilskuere i Sør Amfi.

Halden stilte uten sin skadede toppscorer Kristian Stranden.

Men gjestene ville uansett vaere med på semifinale­moroa og lå hakk i hael på stillingen 7-6 etter tolv minutter.

Etter 20 minutter var lagene like langt på 10-10. I denne perioden rotet ØIF mye, og Halden så sitt snitt til å ta ledelsen for første gang med 12-11.

Nå var gjestene virkelig i dytten og økte til 14-11.

ØIF var rystet, men fikk en vktig redusering. Kristijan Jurisic, som hadde åpnet bra i buret, gikk ut på tampen etter en nedadgåend­e kurve. I omgangens siste sekund reddet erstatter André Bergsholm Kristianse­n straffekas­t, slik at Halden ledet 14-12 ved sidebytte. ØIF scoret fattige tre mål de siste 13 minuttene før sidebytte.

Sondre Paulsen tente finalehåpe­t for vertene med to raske mål etter pause, slik at det stod 14-14. Nå hadde også forsvarssj­efen Kenny Ekman entret banen, etter å ha vaert ute en måned med skade.

God Paulsen

En ivrig Paulsen sendte ØIF tilbake i føringen med 17-16 etter åtte minutter.

Lagene fulgte hverandre tett og vekslet på ledelsen nå. Halden ledet 23-21 inn i de siste ni minuttene.

Så fikk bortelaget ett rødt kort. ØIF kom ett mål naermere.

Jurisic var tilbake i mål med viktig redning, men Halden økte til 25-23 med snaue fem minutter igjen. Laurits Mo Rannkleiv reduserte til 24-25. Ny Jurisic-redning fulgte før Paulsen utliknet til 25-25 på straffe. Publikum reiste seg de siste to og et halvt minuttene.

Halden fikk 26-25-scoringen, før Paulsen kvitterte til 26-26 45 sekunder før slutt..

Les mer om ØIF Arendal – Halden på agderposte­n.no

??  ??
 ?? FOTO: JAN ESPEN THORVILDSE­N ?? JEVN SEMI-DUELL: Jesper Munk og ØIF Arendal møtte Halden i siste hinder før cupfinalen i Oslo Spektrum 29. desember. Halden fikk plassen med 27-26-seieren i Sør Amfi.
FOTO: JAN ESPEN THORVILDSE­N JEVN SEMI-DUELL: Jesper Munk og ØIF Arendal møtte Halden i siste hinder før cupfinalen i Oslo Spektrum 29. desember. Halden fikk plassen med 27-26-seieren i Sør Amfi.