Agderposten

Dyreparken satser f lere hundre mill. på nye ting

Dyreparken i Kristiansa­nd vil investere flere hundretall­s millioner kroner i mer rimelig overnattin­g for gjestene. Første steg er å bygge 19 safaritelt på påler som åpner sommeren 2019.

-

Administre­rende direktør i Dyreparken, Per Arnstein Aamot, forteller at tilbudet til parken har blitt så stort at tilbakemel­dingen fra publikum er at de trenger flere dager for å oppleve hele produktet.

Sommeren 2019 åpner derfor Dyreparken en camping med 19 safaritelt i ulik størrelse. Teltene skal stå på påler og de skal stå et steinkast fra parkens hovedinnga­ng.

– Dette er starten på en ny utbygging av et rimeligere overnattin­gskonsept. De første 19 teltene er en test mot våre gjester. Vi ønsker å utforske et segment med kvalitetso­vernatting til en rimelig pris. Dette kan bli en langt større satsing hvor vi planlegger å etablere flere hundre nye enheter de naermeste årene, sier Aamot.

Betydelige investerin­ger

Ifølge direktøren vil det også bli bygget en egen gangsti for Dyreparken­s overnattin­gsgjester. Gjestene vil få en helt egen inngang til parken og de får slippe inn en time før ordinaer åpningstid.

– De første 19 teltene er en investerin­g på rundt fem og ti millioner kroner. Så kommer vi til å bruke betydelige summer på videre utvikling. Det kommer selvfølgel­ig an på hvor mye vi gjør år for år, men i løpet av noen år så vil vi nok bruke et hundretall­s millioner kroner på den videre utbygginge­n. Dette er foreløpig ikke tallfestet nøyaktig, sier han.

Flere byggetrinn

Planen for «Dyreparken Safaricamp» er tre byggetrinn etter

 ??  ??
 ?? FOTO: DYREPARKEN ?? GEPARDER HAR PARET SEG: Dyreparken er 90 prosent sikre på at det blir gepardføds­el i januar.
FOTO: DYREPARKEN GEPARDER HAR PARET SEG: Dyreparken er 90 prosent sikre på at det blir gepardføds­el i januar.
 ??  ?? TELT PÅ PÅLER: Safaricamp­ingen i Dyreparken har hentet inspirasjo­n fra konseptet glamorøs camping, såkalt glamping.
TELT PÅ PÅLER: Safaricamp­ingen i Dyreparken har hentet inspirasjo­n fra konseptet glamorøs camping, såkalt glamping.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway