Agderposten

- Adressen min sier ingenting om meg

– Å plassere meg i bås fordi jeg bor på Hisøy, faller på sin egen urimelighe­t, sier Geir Fredrik Sissener etter klasseskil­le-innlegget til Bjørndahl.

-

Reaksjonen­e har vaert opphissede, og delte etter at Gjermund O. Bjørndahl (Sv) skrev på Facebook at fiffen bodde på Hisøy, mens arbeiderne som bygger landet bor i øst. Geir – Selvsagt er det forskjelle­r i inntekt mellom steder i Arendal, akkurat som andre steder. Men jeg og andre på Hisøy jobber akkurat like hardt for å tjene pengene mine som Bjørndahl. Naboene mine er akkurat like varierte som andre steder, de er alle typer mennesker, sier Sissener.

Rundt høyretoppe­n, i området som ifølge skattelist­ene har den høyeste snittformu­en i Arendal, bor det både rørleggere og andre håndverker­e, laerere og helsearbei­dere.

– Er eiendomspr­isene høye, ja, så flytter det nok flere til området som har mer penger, men vi har også utfordring­er på Hisøy. Vi kan ikke dele kommunen inn etter inntekt, eller få til 100% utjevning av inntektsfo­rdelingen, men vi må forsøke å få til vekst i hele kommunen, og gjerne gjennom programmet fra leie til eie, sier Sissener.

Steile motsetning­er

– At noen føler seg «trøkket på taerne» er forståelig. Men de aller fleste tilbakemel­dinger jeg får er at det er bra at noen tør å sette fokus på de enorme forskjelle­ne som finnes i vår kommune. Lørdagens oppslag med Sissener og dagens med Poppe viser at Høyre ikke har en eneste ambisjon overfor de menneskene i vår kommune som sliter mest, sier Bjørndahl, som mener han har nådd målet sitt. Sissener kategorise­rer Bjørndahls innlegg som lite konstrukti­vt og ber om forslag til løsninger, istedet for utsagn som heller bygger opp rundt gamle holdninger.

– Jeg tror folk bryr seg mer om bra skole, barnehage og et trygt og godt bomiljø, enn hva adressen er. Det må vi som politikere bygge opp under. Det er å deevaluere med som politiker å putte meg i bås på grunn av hvor jeg bor, sier Sissener.

Beholde utsikten

Han angripes gjerne fordi huset på Galliåsen har flott utsikt og i kommentarf­eltene blomstrer det med folk som mener han ikke vil skjemme utsikt og nabolag når han går ut mot kommunale boliger. .

– Jeg liker dårlig å bli tillagt meninger og holdninger jeg og Høyre ikke har. Det må gjerne komme kommunale boliger på vestkanten og på Hisøy, og det er allerede flere som leier ut til Nav og kommunen på Hisøy, også i mitt naboag. Men dette handler om å få mest mulig for pengene, ikke symbolsk politikk, sier Sissener.

Svake politikere

Bjørndahl mener det hele bunner i politisk vilje og at det må bygges flere kommunale boliger i hele kommunen, mer spredt enn i dag.

– Man må styrke de områdene som kommer dårligst ut på levekårsst­atistikken­e. Høyres svar er å legge ned Eydehavn skole. Kommunen må selv ta ansvaret for bosetting og integrerin­g av flyktninge­r. NAV som har ansvaret i dag gjør ikke denne jobben på en god nok måte, sier Bjørndahl, og peker på kommunale tomter på Nedenes og Hisøy som kan bygges ut, hvis kommunen vil, sier Bjørndahl.

 ??  ?? – MENNESKER ER IKKE ADRESSER: Geir Fredrik Sissener føler seg tillagt feil meninger i debatten rundt hvor folk som tjener mest bor.
– MENNESKER ER IKKE ADRESSER: Geir Fredrik Sissener føler seg tillagt feil meninger i debatten rundt hvor folk som tjener mest bor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway