Agderposten

Jemtland snakket om skilsmisse

Vitner i Janne Jemtlandsa­ken skal i ukene før det dødelige skuddet falt ha hørt henne snakke om å skilles fra sin nå drapstilta­lte ektemann.

-

Ektemannen framstilte forholdet til Janne Jemtland (36) som «alle andre forhold» – med gode og dårligere dager – men avviser at hun snakket med ham om å skilles. Temaet kom opp helt på tampen av aktors utspørring av den drapstilta­lte 47-åringen. Det vil senere i rettssaken bli ført bevis for at Jemtland skal ha snakket med andre om skilsmisse

– Vi var begge enige om at gresset ikke er grønnere på andre siden av bekken, sa ektemannen da han fortsatte sin forklaring for Hedmarken tingrett på Hamar.

– Janne var sur på meg i begynnelse­n av desember. Da kan hun ha nevnt i forbifarte­n at hun var lei av meg, men jeg har aldri hørt hun snakke konkret om at hun ville skilles, men jeg har hørt fra andre at det hadde vaert et tema, sa 47-åringen.

Slettet Tinder-profil

– Hun ga uttrykk for at hun var lei av deg? spurte statsadvok­at Iris Storås.

– Ja, og at hun var glad i meg, svarte ektemannen.

De to var i en voldsom krangel natten da det dødelige skuddet falt, en krangel som ifølge ektemannen endte med at skytevåpen­et gikk av ved uhell da han forsøkte å ta det fra henne.

Også denne natten var Jemtland sint på ektemannen, både fordi han var blitt for full på festen de hadde vaert på, men mest fordi han noen dager tidligere hadde opprettet en profil på nettdating-tjenesten Tinder. Kona ville ha 47-åringen ut av soverommet og huset og beskyldte ham naermest for å ha vaert utro, framkom det av hans forklaring mandag.

– Jeg opprettet kontoen bare av nysgjerrig­het. Fordi vi hadde noen venninner som var på Tinder, hevdet han. Dagen etter at han hadde dumpet liket av kona i Glomma, slettet han profilen på Tinder.

Kjørte med liket i bilen

Bare timer etter at han pakket liket av Janne Jemtland inn i plast og la henne i bagasjerom­met på familiens Toyota RAV4, satte ektemannen seg bak rattet for å gjøre en rekke aerender rundt om i bygda.

– Janne var i bagasjerom­met, sa den nå drapstilta­lte mannen da han fortsatte sin forklaring i Hedmarken tingrett tirsdag.

Utsagnet kom flere ganger den første halvtimen av forklaring­en, da aktoratet fortsatte sin detaljerte gjennomgan­g av ektemannen­s angivelige bevegelser dagen derpå.

47-åringen hevder han fylte bensin på Esso i Brumunddal og traff en kamerat for å ordne med en snøscooter, før han kjørte hjem til Jemtland gård, der hans bror bor. Deretter kjørte han hjem til seg selv.

Senere denne dagen gjorde han flere aerender, alle sammen angivelig med bilen der liket lå i bagasjerom­met.

Avviker fra bevis

Det er et betydelig avvik mellom forklaring­en til den tiltalte og de øvrige bevisene i saken.

Rettsmedis­inerne har konkludert med at Janne Jemtland døde av drukning, bare to-tre timer etter at hun ble truffet av et pistolskud­d i hodet rundt klokka 2.15 natt til 29. desember.Ektemannen hevder han dumpet liket i Glomma først et døgn etter det fatale skuddet gikk av. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway