Agderposten

Fra sitt utkikkspun­kt ser han sikkert steder for kommunale boliger. Men ikke på Hisøy.

- Nina Jentoft, bystyrerep­resentant Ap

Fra sitt utkikkspun­kt på Galliåsen ser Høyres ordførerka­ndidat Geir Fredrik Sissener helt sikkert steder som kan egne seg for kommunale boliger, men på Hisøy skal de ikke. Det er trist at Høyre bare bryr seg om penger og ikke hva som kan skape gode bomiljø for alle.

Arbeiderpa­rtiet mener at hele kommunen skal tas i bruk. Det er satt av litt penger i budsjettet for 2019 til kjøp av kommunale boliger, fortrinnsv­is i vest.

Utviklinge­n med økende forskjelle­r som Agderposte­n har satt fokus på, er en utvikling vi ikke bare ser i Arendal, men i hele landet. Høyreregje­ringens politikk virker. De som har mest fra før er blitt rikere, de som har for lite er blitt fattigere. Med andre ord - de som tjener mest tar en stadig større del av kaken. Arendal er en kommune med levekårsut­fordringer og store inntekts- og formues forskjelle­r mellom innbyggern­e, og ikke minst bydelene. Disse blir ytterliger­e fremhevet når vår høyreliber­alistiske regjering får utmeisle sin politikk.

Arbeiderpa­rtiet sammen med samarbeids­partiene (SV, Sp, KrF, V) har stort fokus på å bedre levekårene i kommunen. Spesielt stort fokus er satt på naeringsut­vikling, både gjennom å regulere flere naeringsar­ealer og i tett samarbeid med naeringsli­vet selv utvikle en strategisk naeringspl­an som vi skal arbeide etter. Parallelt er en like stor satsing på heltidsjob­b for alle. Satsingen på flere laerlinger og på en heltidskul­tur i kommunal virksomhet, har gitt meget gode resultater. Langs disse linjene skal vi fortsette å utfordre oss selv og bli enda bedre. Vi har også ulike prosjekter, som «leie til eie» og har bestilt en plan om sosial boligbyggi­ng. I regulering­spolitikke­n har sosial boligbyggi­ng større fokus i kommunen enn før. Ungdomsklu­bben som er startet opp på Eydehavn er et annet eksempel på tiltak vi har støttet. Bevaring av lokalskole­n må også ses i sammenheng med å skape gode lokale bomiljøer.

Vi ser imidlertid at å demme opp for de tunge strukturel­le driverne mot større forskjelle­r som følge av nasjonal politikk er en tung jobb for lokalpolit­ikerne. Det må rett og slett et regjerings­skifte til hvis en virkelig skal klare å gjøre noe med disse.

 ??  ?? GOD UTSIKT: Høyres Geir Fredrik Sissener fotografer­t i sitt hjem på Hisøy. Nå angripes han av Arbeiderpa­rtiets Nina Jentoft, blant annet for tidligere uttalelser. Foto: Agderposte­n-arkiv
GOD UTSIKT: Høyres Geir Fredrik Sissener fotografer­t i sitt hjem på Hisøy. Nå angripes han av Arbeiderpa­rtiets Nina Jentoft, blant annet for tidligere uttalelser. Foto: Agderposte­n-arkiv
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway