Agderposten

Kan berolige med at alle politikere tar det på alvor

Thore K. Karlsen, statsviter, kritiserte lokaldemok­ratiet i Arendal i en kronikk i Agderposte­n, sist lørdag. Han viser til utfordring­ene vi har hatt med barneverne­t og nå sist med helse og omsorg og varslingss­aken på Margretha stiftelsen.

- Asbjørn K. Olsen Arbeiderpa­rtiet

Dette er saker som det har vaert jobbet godt og grundig med, og jobbes fortsatt med, både fra politikere og administra­sjon. Sakene har vaert godt belyst både gjennom lokalt og nasjonalt TV og aviser.

At enkelte medier har sin personlige agenda og vridning, er noe politikere og administra­sjon vanskelig kan gjøre noe med.

Når det gjelder skole og hans bekymringe­r rundt dette temaet, så kan jeg berolige Karlsen med at alle politikere, uansett parti, har stort fokus på de utfordring­er vi har. Vi tar på alvor at vi sliter med høyere mobbetall, sett i forhold til sammenlign­bare kommuner.

Resultat messig ser vi forbedring­er. Vi naermer oss landssnitt­et og i enkelte fag ligger enkelte skoler over snittet. Vi er opptatt av å laere av de som gjør det bra , om det er resultatme­ssig eller med henblikk på mobbing.

Vi vil at Arendalssk­olen skal vaere god, for alle, og at alle skal få et godt tilbud, ut fra sine forutsetni­nger. Vi har utfordring­er med å få økonomien til å strekke til og det hjelper ikke at regjeringe­n kutter og kutter. I år må Arendal kutte ca 70 mill for å få budsjett i balanse. Hvordan man skal gjøre det, blir en vesentlig sak når budsjettet skal behandles om en drøy uke.

Økonomien i skolene blir ikke bedre av at vi har et høyt antall private skoler i Arendal. Disse får alle sine spesialped­agogiske vedtak dekket, direkt fra kommunen, utenom egne budsjett. Offentlige skoler må, derimot, dekke det samme over egne, trange budsjett. Når det gjelder mobbing har dette vaert tema, så og si, i alle komitemøte­r i oppvekst og undervisni­ngskomitee­n. Alle partier har fokus på problemet og alle ønsker å gjøre noe med det. Hva som virker best kan vi diskutere, men Arendal kommune opprettet for halvannet år siden et Beredskaps­team mot mobbing, som bystyret hadde en evaluering av i sist bystyre, og som er behørig omhandlet i Agderposte­n.

Vi vedtok også, i samme møte, å opprette et mobbeombud, som skal inn i full stilling, fra skoleåret 2019. Dette var det et enstemmig bystyre som vedtok, også behørig omhandlet i Agderposte­n. Så vi politikere har fokus. Hvis enkeltpers­oner, med eller uten formell kompetanse på området, har innspill til oss, så er vi lette å finne på Mail eller pr telefon. Bare å gå på kommunenes hjemmeside.

Informasjo­n om hva vi jobber med i komite eller bystyre, kan man få ved å møte opp som tilhører. Bystyret kan man også følge live, på nett. I tillegg er pressen alltid til stede og refererer fra møtene, hvis det er saker av offentlig interesse.

Så til Karlsen, hjertelig velkommen til å komme med innspill. Hjertelig velkommen til møtene våre. Lokaldemok­ratiet i Arendal fungere godt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway