Agderposten

– Veldig rørende at jeg er blitt nominert

Hun har kjempet mot kreften og samtidig gitt jernet for FK Jerv. Nå kan Ann Kristin Møretrø Kristianse­n bli «Årets fotballmam­ma» i Norge.

- Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

48-åringen er Grimstad-klubbens representa­nt i delfinalen i kåringen av «Årets fotballmam­ma».

16 kandidater kan nå stemmes på frem til 15. november.

Deretter skal feltet reduseres til tre kandidater i finalerund­en.

Vinneren kåres av en jury på Fotballfes­ten på Ullevaal stadion søndag 25. november.

– Uvurderlig innsats

– Alle liker å bli sett. Det er jo en aere å bli nominert, og det rører meg veldig. Jeg ble overrasket, sier Ann Kristin Møretrø Kristianse­n til Agderposte­n.

– Det er bra med fokus på frivilligh­eten innen fotball og andre idretter. Her er det mange som gjør uvurderlig innsats, understrek­er Ann Kristin.

– Jeg har hatt fem gutter hjemme som alle har spilt fotball i Jerv, men de har gitt seg etter hvert. Nå er det bare minstejent­a igjen som spiller på Amazon/Imås, forteller hun.

Var leder av FFO

Ann Kristin var leder av fotballfri­tidsordnin­gen (FFO) i Jerv frem til hun ble syk.

Hun var borte fra jobb i ett år mens hun kjempet seg gjennom cellegiftk­urene.

Kurene tok håret, men ødela ikke det store engasjemen­tet hos Grimstad-kvinnen.

– Jeg er friskmeldt fra kreften nå. Det er noen bivirkning­er, men det går greit, presiserer hun etter den tøffe sykdomsper­ioden.

– Alt blir satt litt på vent. Det er sårt for hele familien, forteller hun.

Nå arbeider hun 40 prosent i FK Jerv, mens Eirik Opdal tar seg av FFO-biten til hun er tilbake for fullt.

Ann Kristin tilbringer mye tid på klubbhuset på Levermyr – blant annet ved å lage mat til A-laget sammen med sin gode hjelper Lina.

Takker Jerv-familien

– Du må gjerne få med at jeg fikk en helt utrolig god støtte av alle i Jerv da jeg var som verst syk. Det er en fantastisk fin gjeng som jobber der, og ikke minst alle de frivillige som vi ikke hadde klart oss foruten. Oppfølging­en fra hele «Jervfamili­en» har vaert helt utrolig, understrek­er mammaen som får sin porsjon ros tilbake.

– Ann Kristin fortjener heder og aere. Hun har en liten stillingsp­rosent i klubben, men jobber med hele hjertet og er mamma for hele A-laget og alle oss i administra­sjonen, kommentere­r Rune Nøstvik, salgsog markedssje­f i FK Jerv.

I nominasjon­steksten trekkes det frem at Ann Kristin er «selve limet i Jerv»:

«Denne dama står på sent og tidlig for klubben sin Jerv. Til og med gjennom en alvorTil lig sykdomsper­iode klarte hun ikke å holde seg borte. Hun betyr masse for klubben og sprer glede og omsorg til alle som kommer i naerheten av henne», står det blant mye annet.

15.000 stemmer til nå

Fotballklu­bbene i 1. divisjon for menn samt ligasponso­ren OBOS står bak kåringen, hvor det kom inn 670 nominasjon­er i starten.

Ann Kristin Møretrø Kristianse­n er den eneste gjenvaeren­de kandidaten fra en klubb i Agder Fotballkre­ts. nå har 15.000 personer stemt på sin favorittma­mma.

– Vi er utrolig imponerte, glade og stolte over det store engasjemen­t tet denne kåringen har skapt i Fotball-Norge. Kåringen er først og fremst ment som en hyllest og takk til alle landets fotballmam­maer. Alle de nominerte, men også alle de andre mammaene der ute som står på for våre barn og unge, har grunn til å føle seg som vinnere. Antall nominasjon­er viser at det er veldig mange som setter enormt stor pris på den innsatsen fotballmam­maene legger ned for barna og klubbene, uttaler kommunikas­jonsrådgiv­er Eddie Chr. Thomas i OBOS i en pressemeld­ing.

Folk kan stemme på «Årets Fotballmam­ma» via sosiale medier.

10.000 kroner til Jerv

Vinneren får en personlig premie samt 50.000 kroner til sin klubb.

De 16 gjenvaeren­de nominerte har allerede vunnet en egen premie og en gavesjekk på 10.000 kroner til klubben de represente­rer.

Så er spørsmålet om Ann Kristin Møretrø Kristianse­n kan stikke av med toppgevins­ten og bli hele Norges «fotballmam­ma» for 2018.

– Hmm, ja det er opp til om noen stemmer på meg, da, kommentere­r Jervs eget rivjern.

Jeg fikk en helt utrolig støtte i Jerv da jeg var som verst syk.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? ALT FOR JERV: Ann Kristin Møretrø Kristianse­n fra Grimstad er blant de 16 kvinnene som kjemper om å bli «Årets fotballmam­ma». I bakgrunnen er Vegard Knutson som er sønn til kusinen hennes.
FOTO: PRIVAT ALT FOR JERV: Ann Kristin Møretrø Kristianse­n fra Grimstad er blant de 16 kvinnene som kjemper om å bli «Årets fotballmam­ma». I bakgrunnen er Vegard Knutson som er sønn til kusinen hennes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway