Agderposten

Malin (15) ble truffet av døende elg

Malin Wiesener Vågsnes (15) fra Tromøy opplevde sitt livs sjokk da elgen som faren akkurat hadde skutt, kom i rakettfart mot stedet hvor hun sto. Den traff armen og hoften, før den segnet død om 20 meter senere.

- Gro Ballestad agro@agderposte­n.no

Det er pappa Øystein Vågsnes som forteller den dramatiske historien som fant sted i høstferien. – Malin er ofte med meg på jakt i høstferien­e. Vi er på hytta på Selåsvatn og høstferien betyr starten på elgjakta, forteller han.

Dramatisk

Årets jaktstart ble hakket mer dramatisk enn både Malin og Øystein hadde drømt om.

– Vi slapp ut elghunden Zita og det tok ikke lange tiden før det ble los, forteller Øystein.

Det var ganske tett furuskog og Øystein advarte datteren mot at elgen kunne komme naer før de fikk skutt den.

– Vi smøg oss stille innpå losen. I det vi kom over en kolle fikk vi se hunden som sto og bjeffet. Fordi skogen var så tett, måtte vi prøve å komme naermere, fortsetter Vågsnes.

10 meter unna

Far og datter listet seg bort til Zita og plutselig får de se elgen som står bare 10 meter foran dem.

– Da den ser oss, senker den hodet og kommer som en rakett rett mot oss. Jeg roper og får hoppet til side før elgen treffer børsepipa og jeg får dratt av et skudd fra hofta, forteller Øystein.Elgen traff armen og hoften til Malin før den løp rundt 20 meter og falt død om. – Jeg har ofte kommet naer elg på los, men dette ble i naermeste laget. Malin skal i lange tider etterpå, forteller Øystein. Han har jaktet elg i mange av sine 44 år, men aldri opplevd maken.

Han forsikrer at datteren ikke har tatt skrekken av episoden, og at hun har planer om å ta jegerprøve­n.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? IKKE SKREMT: Malin Wiesener Vågsnes og pappa Øystein Vågsnes fra Tromøy, er alltid på jakt sammen i høstferien på Selåsvatn. Her med elghunden Zita som også var med i år da Malin støtte sammen med elgen. Bildet er tatt for noen år siden.
FOTO: PRIVAT IKKE SKREMT: Malin Wiesener Vågsnes og pappa Øystein Vågsnes fra Tromøy, er alltid på jakt sammen i høstferien på Selåsvatn. Her med elghunden Zita som også var med i år da Malin støtte sammen med elgen. Bildet er tatt for noen år siden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway