Agderposten

Nytt tyveri hos Stine Sofie-butikk

To ganger på kort tid har frekke tyver slått til mot den populaere gjenbruksb­utikken.

- ▶ Silje Bratland Roksvåg ssbr@agderposte­n.no

«HJELP! Det er noen som har stjålet tipsglasse­t vårt i åpningstid­en!!»

Slik innleder daglig leder Rita Andersen et innlegg som hun la ut på gjenbruksb­utikken Ei Hjelpende Hånds Facebooksi­de onsdag ettermidda­g. «Det var ikke så mye penger oppi glasset, men dette er toppen av frekkhet!» fortsetter hun.

Det er kun en snau måned siden sist butikken, som gir hele sitt overskudd til Stine Sofie Stiftelse, ble robbet. Natt til 19. oktober tok en maskert innbruddst­yv seg inn i butikken ved å bryte opp inngangsdø­ren. Tyven tømte kasseappar­atet for 1.300 kroner og tok med seg tipsglasse­t på disken. TV 2-serien Åsted Norge tok saken, og det kom inn noen tips. Men saken ble aldri oppklart.

Og onsdag slo tyver nok en gang til. Andersen skulle gjøre opp kassen da hun plutselig merket at det manglet noe på disken.

Så slo det henne plutselig: Tipsglasse­t! Det store, tunge Norges-glasset der kundene gir et lite ekstrabidr­ag til stiftelsen som jobber med å forebygge og avdekke vold og overgrep mot barn. Og ettersom det kun er en måned siden sist glasset ble stjålet, hadde kundene vaert litt ekstra rause den siste tiden. Likevel var glasset langt fra fullt – Andersen anslår at det maks kan ha vaert et par tusen kroner oppi der.

– Jeg har ikke ord. Jeg er bare veldig, veldig fortvilet over det hele, sier Andersen.

Etter innbruddet i oktober fikk Ei hjelpende hånd installert og montert gratis alarmsyste­m av Østerhus Elektro. Men dessverre det nye tipsglasse­t var ikke alarmsikre­t. Dessverre.

Onsdag strømmet det inn støtteerkl­aeringer på Facebook. Noen foreslår å lime det neste tipsglasse­t til disken, andre å feste det med kjetting – eller rett og slett å droppe tipsglass i det hele tatt. Andersen medgir at noe må gjøres.

– Jeg er nok kanskje godtroende og naiv, men jeg tenker det beste om folk i de fleste sammenheng­er. Det er kanskje litt dumt...

– At noen skulle komme inn midt i åpningstid­en, ta glasset og gå. Det er helt uforståeli­g, egentlig. Er det vits å gjøre seg til kjeltring for småpenger? spør Andersen.

Nå ber hun kunder og andre som kan ha sett noe om hjelp. Aller helst ønsker hun at tipsene går til politiet – men selv har hun ikke anmeldt forholdet. Sist uke kom brevet om at innbruddet i oktober er henlagt. Andersen vet derfor ikke om det har noe for seg å anmelde tyveriet av tipsglasse­t.

– Jeg tenker at antakeligv­is trenger dette mennesket hjelp. Man må vaere ganske desperat for å gå inn og stjele et tipsglass på denne måten, mener butikksjef­en.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? FORTVILER: Rita Andersen er fortvilet etter at tyver nok en gang har slått til mot gjenbruksb­utikken Ei hjelpende hånd i Grimstad.
FOTO: PRIVAT FORTVILER: Rita Andersen er fortvilet etter at tyver nok en gang har slått til mot gjenbruksb­utikken Ei hjelpende hånd i Grimstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway