Agderposten

– De er gode til å snakke høyt om seg selv

Øivind Crompton, pastor i Filadelfia, mener 80–90 prosent av det «The Last Reformatio­n» er helt topp, men de siste prosentene er han ikke begeistret over.

- Øystein Bjerkestra­nd oybj@agderposte­n.no

– De kaller seg reformator­er, men det er de ikke. Ingenting er nytt, men det er nytt for dem som henger seg på. TLR fanger gjerne opp folk som er frustrerte i egne menigheter. Personer som mener det ikke blir gjort nok. Da får de en omvendelse­sopplevels­e og det trigger dem til å vaere med videre i TLR, sier Crompton – og fortsetter:

– Og det er bra at folk blir engasjerte og at man brenne for noe. Det støtter jeg hundre prosent. Og det er 80–90 prosent som er kjempebra, men det er den siste biten som ikke er like bra. Det er at folk som blir involvert, slutter å gå i sin lokale menighet. Torben (Søndergaar­d) oppmuntrer til at man skal slutte fordi det er vanskelig å endre menigheter fra innsiden. De sier at menigheten ikke er bra nok.

– Gode til å virke store

TLR i Aust-Agder møtes i Bråstadhus­et én gang i måneden. Men bortsett fra dette skjer det meste i hjemmene, ute på gata og foran datamaskin­en. Crompton opplever ikke at bevegelsen er på frammarsj, men at det kan virke stort på internett.

– De er gode til å legge ut filmer og snakke høyt om seg selv.

– De har et ganske klart krav om troen på helbredels­e, tungetale, voksendåp og åndsdåp?

– Det reformator­iske i TLR er at man må omvende seg, og beviset på at man er frelst er at man blir døpt i tunger. I tillegg driver de en del med demonutdri­velse.

– Er det ikke litt hovmodig å si at man skal reformere hele den kristne tro?

Ingen pengepredi­kant

– Jeg tror ikke engang Luther kalte seg reformator, så det er litt drøyt å proklamere det selv.

Ingen Agderposte­n har pratet med tror Søndergaar­d har startet bevegelsen for å tjene penger, men varsellamp­ene blinker likevel når alt knyttes rundt én person.

– De sier at de ikke er teologer, men at de praktisere­r. TLR er en bevegelse som er knyttet rundt én evangelist, og når denne personen begynner å lage teologi fra egen forståelse av Guds Ord, blir det fort sånn.

 ??  ?? PASTOR I FILADELFIA: Øivind Crompton.
PASTOR I FILADELFIA: Øivind Crompton.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway