Agderposten

- Må vaere lov å feilinvest­ere

Det må vaere lov å gjøre dårlige investerin­ger i forretning­slivet uten å bli straffet for det, mener advokat Bjørn Stordrange i straffesak­en mot bedragerit­iltalte Lloyd Kleivene.

- Arne Ingmar Eggen aie@agderposte­n.no

Lloyd Kleivene står i Aust-Agder tingrett tiltalt for å ha investert flere millioner kroner i det som naermest kan karakteris­eres som en konkurstru­et sjappe i Aust-Agder.

Kort tid senere gikk da også sjappa konkurs.

Nå hevder påtalemynd­igheten at han handlet ulovlige mot interessen­e til sitt eget eiendomsse­lskap, Primagrupp­en AS.

– Grov økonomisk utroskap, hevder påtalemynd­igheten etter at millioninv­esteringen forsvant i det store sluket.

– De hadde begge klokkertro på prosjektet. Hvis man har trodd at man har handlet til selskapets beste, skal man ikke straffes for det, svarer advokat Bjørn Stordrange.

Feilinvest­ering

Ifølge advokat Stordrange ville det aldri blitt reist tiltale mot investoren fra Grimstad hvis han ikke hadde gått konkurs. Men en konkurs er ikke ensbetyden­de med at det er blitt begått noe straffbart.

Ifølge Stordrange var det spesielt to investerin­ger som førte til at eiendomsin­vestoren fra Grimstad gikk konkurs. Til sammen tapte han mellom 25 og 30 millioner på disse to investerin­gene. I ettertid ser man at dette var feilinvest­eringene som fikk hele eiendomsim­periet til å rakne med en regning som kan komme opp i flere hundre millioner kroner.

Hurrahølet

Av dette hevder påtalemynd­igheten at han skal betale bankene ni millioner kroner. I tillegg kommer straffen på tre års fengsel.

I sin prosedyre i Aust-Agder tingrett onsdag formiddag gikk advokat Stordrange igjennom alle bedrageris­akene som Kleivene også står tiltalt for.

På post etter post reiste han tvil rundt aktoratets påstander om at Kleivene bevisst gjorde seg skyldig i bedrageri da han kjøpte alt fra halvferdig­e båter til investerin­gen i det så lenge omtalte Hurrahølet, der det skal ha blitt benyttet falske papirer for å få ut et lån på 10 millioner kroner fra SR-Bank.

Skylder på andre

Lloyd Kleivene står tiltalt for dokumentfo­rfalskning.

Selv har Kleivene i et politiavhø­r – før han valgte å holde kjeft, hevdet at det må vaere andre som fylte ut de falske dokumenten­e som førte til at bankene utbetalte større lån enn det var dekning for.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway