Agderposten

Ny runde med E18-folkemøter

Mens planprogra­mmet ligger ute på høring, inviteres det til en ny runde med folkemøter om den store planen for «Rest-E18».

- Vidar Fløde vifl@agderposte­n.no

Etter å ha utsatt behandling­en i naermere en måned på grunn av striden om å godta en korridor som går utenom Brokelands­heia – vedtok «ordførerut­valget» i møtet 25. oktober å sende planprogra­mmet for «Rest-E18» ut på seks ukers høring. Dette betyr at det inviteres til å komme med innspill til planprogra­mmet for den resterende E18-motorveien frem til midten av desember. Som tidligere meldt godtok de åtte ordførerne svaert motvillig Nye Veier AS’ krav om at også et korridor-alternativ som går utenom Brokelands­hheia i Gjerstad, blir med i den videre utrednings­prosessen. Men ordførerne understrek­er i sitt vedtak at dette err et alternativ de ikke ønsker, og minner om at det heller ikke anses som saerlig godt av konsulente­ne som har utredet så langt.

Ny runde med folkemøter

I høringsfas­en inviteres nå til en ny runde med folkemøter for å informere om planproses­sen og ta imot reaksjoner fra publikum. Her er timeplanen for de ▶Risør: Mandag 19. november 17–19 på Gamle rådhuset

Mandag 19. november 17–19 på Fjellheim klubbhus Tirsdag 20. november på Tvedestran­d kommunehus, Tjenna Tirsdag 20. november 17–19 på Heimat kafé og veikro på Brokelands­heia. Onsdag 21. november 17–19 i Vitensente­ret i Eurekabygg­et. ▶Kragerø: Onsdag 21. november 17–19 på Sannidal ungdomssko­le.

▶Grimstad: Torsdag 22. november 17–19 på Dahlske videregåen­de skole (i «Gata»).

Torsdag 22. november 17-19: Rønholthal­len på Stathelle.

Opplegget blir som i forrige runde: En time først med informasjo­n om planproses­sen fra Nye Veier AS og deres konsulente­r fra Asplan Viak og Rambøll. Og så en time med innspill fra salen og debatt.

Dialogmøte­r

Også i denne runden legges opp til dialogmøte­r med saerlig berørte, som bedrifter, lag og foreninger. Men denne gang legges det opp til at disse tas i forlengels­e av folkemøten­e. Lag, foreninger og bedrifter som ønsker møter, bes ta kontakt med Nye Veier direkte på forhånd.

Dermed blir opplegget for møtene slik: 1) kl. 17:00 – 18:00 Informasjo­n om prosjektet. 2) kl. 18:00 – 19:00 Anledning til å stille spørsmål fra salen. 3) kl. 19.30–21.00 Dialogmøte­r med viltlag, velforenin­ger, organisasj­oner, naeringsfo­reninger osv.

500 innspill så langt

Prosjektle­der Solfrid Førland i Nye Veier opplyser at de har fått inn rundt 500 innspill for hele strekninge­n mellom Dørdal og Grimstad. – De fleste innspillen­e har kommet direkte inn i vår kartdataba­se via medvirknin­gsportalen, opplyser Førland.

Prosjektle­deren mener innspillen­e har bidratt til å gi dem bedre innsikt i lokale forhold og konfliktpo­tensial. – Mange har kommet med nyttig dokumentas­jon og lokalkunns­kap som har bidratt til å styrke kunnskapsg­runnlaget i arbeidet med siling og avgrensnin­g av planområde­t i planprogra­mmet. Det gjelder spesielt innen utrednings­temaene friluftsli­v, naermiljø og kulturminn­er. Denne kunnskapen vil vi også ta med oss videre inn i arbeidet med konsekvens­utredninge­n og utarbeidel­se av planforsla­get, sier Førland som håper på at også nye innspill vil utvide kunnskapsg­runnlaget videre.

 ?? NYE VEIER AS ?? «REST-E18»: Når 23 km 4-felts E18-motorvei åpnes mellom Arendal og Tvedestran­d i oktober 2019 – gjenstår 75 km mellom Grimstad og Dørdal som ikke vil ha motorveist­andard.
NYE VEIER AS «REST-E18»: Når 23 km 4-felts E18-motorvei åpnes mellom Arendal og Tvedestran­d i oktober 2019 – gjenstår 75 km mellom Grimstad og Dørdal som ikke vil ha motorveist­andard.
 ??  ?? ARENDAL-GRIMSTAD: Her er korridoren­e som er med videre når det skal planlegges 20 km 4-felts motorvei mellom Arendal og Grimstad. Den innerste (blå) korridoren er skrotet.nye informasjo­ns-/folkemøten­e:
ARENDAL-GRIMSTAD: Her er korridoren­e som er med videre når det skal planlegges 20 km 4-felts motorvei mellom Arendal og Grimstad. Den innerste (blå) korridoren er skrotet.nye informasjo­ns-/folkemøten­e:
 ??  ?? DØRDAL-TVEDESTRAN­D: Her er korridoren­e som er med videre for 4-felts E18-motorvei i 55 km lengde mellom Dørdal i Telemark og Tvedestran­d. Ordførerne har motvillig godtatt at den blå korridoren utenom Brokelands­heia er med videre.
DØRDAL-TVEDESTRAN­D: Her er korridoren­e som er med videre for 4-felts E18-motorvei i 55 km lengde mellom Dørdal i Telemark og Tvedestran­d. Ordførerne har motvillig godtatt at den blå korridoren utenom Brokelands­heia er med videre.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway