Agderposten

- Ikke samlende leder

Nestleder Kjell Ingolf Ropstad har tilslutnin­g som ny partileder fra under halvparten av KrFerne på lokalt nivå som har svart på en SMS-undersøkel­se fra NRK.

-

Blant dem som ønsket at KrF skulle følge partileder Knut Arild Hareides råd om å søke regjerings­makt med Arbeiderpa­rtiet og Senterpart­iet, mener bare 28 prosent at Ropstad er best egnet til å ta over som partileder dersom regjerings­forhandlin­gene med Høyre, Frp og Venstre fører fram og Hareide går av.

Blant de «blå» KrF-erne på fylkes- og lokallagsn­ivå sier sju av ti at Ropstad er den beste arvtakeren. Samlet har han tilslutnin­g fra 48 prosent, ifølge NRKs undersøkel­se.

Første nestleder Olaug Bollestad har kun støtte fra 5 prosent, mens tidligere parlamenta­risk leder Hans Olav Syversen trekkes fram av 27 prosent av de spurte, med nesten like bred tilslutnin­g fra begge leire.

Fire av ti har ikke svart på undersøkel­sen, som ble utført med SMS til 1.617 KrF-ere på fylkesog lokallagsn­ivå.

To dager etter KrFs ekstraordi­naere landsmøte var NTB i kontakt med KrFs fylkeslede­re. Blant de 13 som svarte og ønsket å uttale seg om ny partileder, pekte tre på Syversen. Fem ønsket ikke å ha noen mening, to holdt en knapp på Ropstad og én pekte på Bollestad. To av dem sa at de håpet de kommende ukene ender med at Hareide fortsetter.

Sentralsty­remedlem og gruppelede­r for KrF i Trøndelag, Karin Bjørkhaug, er blant dem som advarer mot Ropstad som eventuell ny partileder.

– Vi trenger en samlende leder, og Ropstad er ikke et klokt valg med tanke på hva partiet trenger nå, sier Bjørkhaug til NRK. Hun sto på Hareides side da KrFs ekstraordi­naere landsmøte 2. november gikk inn for å søke borgerlig regjerings­makt med 98 mot 90 stemmer.

Verken Ropstad eller Bollestad har ønsket å kommentere uttalelsen­e fra Bjørkhaug. (©NTB)

 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? LITEN TILSLUTNIN­G: Verken KrFs andre nestleder Kjell Ingolf Ropstad eller første nestleder Olaug Bollestad har spesielt bred tilslutnin­g til å ta over ledelsen av partiet blant lokalpolit­ikerne i KrF som har svart på NRKs SMS-undersøkel­se.
FOTO: NTB SCANPIX LITEN TILSLUTNIN­G: Verken KrFs andre nestleder Kjell Ingolf Ropstad eller første nestleder Olaug Bollestad har spesielt bred tilslutnin­g til å ta over ledelsen av partiet blant lokalpolit­ikerne i KrF som har svart på NRKs SMS-undersøkel­se.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway