Agderposten

En lettlurt Bjørndahl fyrer løs mot det han mener er klasseskil­le

- Anders Kylland

Ved å sammenlikn­e gjennomsni­ttlig inntekt på ulike steder i kommunen har Agderposte­n kommet frem til den konklusjon at de som bor der snittet er høyest har det best. Dette er skivebom. Det eneste Agderposte­n bidrar til her er å sette innbyggern­e opp mot hverandre. I tillegg fremprovos­eres enkle og lavmåls uttalelser på Facebook som tolkes som en krigserkla­ering av andre igjen. Hva oppnår vi ? Svaret er enkelt. Ingenting.

Det vi trenger er et løft for hele Arendal, det er mangfoldet, ulikhetene, topografie­n, naerhet til kyst men også skog og landbruk som gjør oss unike.

Jeg er selv oppvokst i østre del av Arendal, gamle Moland kommune hvor jeg gikk på Flosta skole i sin tid. Eydehavn var kommunens metropol med alt hva du trengte. Kilsund med sin idyll var en fantastisk plass å vokse opp i. Kilsund er fortsatt en idyllisk plass. Eydehavn med sin havn og saeregenhe­t er fortsatt en metropol i Arendal Kommune. Likeledes som jeg har min oppfatning av min oppvekst og tilhørighe­t, har andre på min alder den samme om sin. Forskjelle­n er at nå skal det kjempes om å vaere best i egen kommune, en kommune som er satt sammen av fem ulike gamle kommuner.

Her ligger kimen til diskusjone­n som gjør oss dårlige når vi sees på med øyne utenfra. Selv om Agderposte­n illustrere­r det hele med panoramabi­lde av en vanligvis raus gruppelede­r i Høyre, som tilfeldigv­is bor på Hisøy, så tror jeg ikke noen på Hisøy ønsker å se ned på alle som bor østover langs Tromøysund og videre mot Sørlandets smilehull, Tvedestran­d. En lettlurt Gjermund Orrego Bjørndahl inntar som vanlig skyttergra­ven og fyrer løs mot det han mener er det beste bevis på et klasseskil­le han selv fyrer opp under.

Det han egentlig gjør er å bygge ned omdømmet Arendal øst fikk bl.a gjennom prosjektet som FrP og Høyre drev frem i forrige periode, « Vekst i Arendal Øst» Det første Gjermund O Bjørndahl og resten av posisjonen gjorde når de kom til makten i 2015 var å avslutte dette prosjektet uten å videreføre ideen i en ny og utviklende form slik FrP tok til orde for. Skal vi nå opp som en kraftfull region i en posisjonsk­amp inn mot ett nytt Agder må vi slutte å henge hverandre ut internt i egen kommune.

Ingenting hadde gledet meg mer om de som represente­rer AP og SV i bystyret og som utelukkend­e er opptatt av det lille rundt seg selv kunne gi honnør til alle som skaper noe, også de som bor på Hisøy.

I forlengels­en av den kritikk som Agderposte­n mottar her så kan vi allikevel få noe positivt ut av dette om det er vilje. Men da må de selvutpekt­e kamphaner i de ulike partiene legge ned stridsøkse­n og heller kjempe sammen inn i det som kan bli fremtidens øst-vest kamp, fremtiden inn i ett nytt Agder. Hvis ikke er jeg redd hele vår region kan bli en «østkant» i ett fremtidig Agder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway