Agderposten

Fakkeltog for forfulgte

200 personer gikk nylig i fakkeltog til støtte for forfulgte kristne.

- Publisert av Lisbeth Hoskuldsen via Sideblikks nettside der du kan lese hele artikkelen

83 prosent av verdens befolkning lever i land der tros- og livssynsfr­iheten er sterkt eller meget sterkt begrenset.

Omkring 215 millioner kristne blir diskrimine­rt eller forfulgt for sin tro.

Dette var bakgrunnen for at Camilla Askeland tok initiative­t til et fakkeltog for forfulgte kristne godt hjulpet av Åpne Dører som sammen med Stefanusal­liansen hvert år gjennom fakkeltog og tilhørende opprop belyser ulike typer av utfordring­er knyttet til disse begrensnin­gene, samt kommer med innspill på hvordan Norge kan fortsette å jobbe for større tros- og livssynsfr­ihet rundt om i verden.

Årets opprop setter fokus på hvordan noen av de mest sårbare rammes av religiøst motivert diskrimine­ring og overgrep – barna til tros- og livssynsmi­noriteter.

Barna utgjør en overvelden­de prosent av disse som må baere følgene av forfølgels­e. De er de mest sårbare. (...) I disse landene er retten til å utøve sin tro innskrenke­t, med alt det innebaerer; enten det gjelder å leve ut og uttrykke sin tro sammen med andre eller alene.

Følgene av å leve ut sin tro kan vaere store, mange barn mister en eller begge foreldrene; noen steder blir mor kastet ut på grunn av sin tro, troen kan føre til at de havner i fengsel, og i noen tilfeller også drept.

Barna sitter igjen alene.

- Vi vil markere at vi står sammen med dem, sier Askeland. - Og vi vil utfordre norske myndighete­r til å gjøre alt de kan for å støtte og hjelpe disse barna. Fakkeltoge­t ble arrangert i Arendal for første gang.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway