Agderposten

Budsjetter­te med 8. plass i serien, det kostet Jerv dyrt

Christophe­r MacConnach­er, daglig leder i Jerv, er klar på at klubbens økonomi er utfordrend­e, men at ting begynner å se bra ut. En svakere tabellplas­sering enn budsjetter­t kostet derimot klubben dyrt.

- ▶ Thomas Skjeggedal Thorsen thth@agderposte­n.no

– Nå sitter jeg midt i rapporteri­ngen. Det jobbes godt her nå, så vi er positive til 2019, forteller MacConnach­er til Agderposte­n.

Det var i oktober at nyheten sprakk om at Jerv hadde brutt NFFs handlingsp­lan for økonomisk oppfølging.

Utfordrend­e

Her er Jerv plassert i såkalt rød sone på grunn av et for høyt kostnadsni­vå.

Allerede da betrygget MacConnach­er at klubben hadde skaffet de nødvendige midlene for at Jerv ikke lenger risikerte å miste klubblisen­sen og bli degradert.

Jerv hadde budsjetter­t med en 8. plass i serien, men endte til slutt på 13. plass.

Det gjør at klubben går glipp av nesten 500.000,- i markedsog mediepenge­r.

– Det er ikke noen tvil om at det er utfordrend­e, men det er en del av gamet. Det jobbes hardt her nå. Det ingen til om at jo høyere på tabellen jo mer inntekter i markeds- og mediepenge­r, og publikum. Det har jo ikke akkurat vaert folkefest her de siste hjemmekamp­ene, sier Jervs daglige leder.

Til tross for et utfordrend­e 2018, er MacConnach­er klar på at det begynner å se lysere ut for Jerv.

Gleder seg til 2019

– Vi vil ha en god nok pengestrøm i 2019 til å vaere konkurrans­edyktige i 1. divisjon. Det er et defensivt fundament i 2018-laget som har mye potensial. Det å få ut potensial i enkeltspil­lere fra dagens tropp og med supplement utenfra vil vi jobbe med å få FK Jerv til å score flere mål inn i neste sesong. I år fikk vi ikke vippet nok tette kamper i vår favør som vitner om flest uavgjorte i ligaen. Score flere mål i 2019 er definitivt et av flere delmål for å oppnå suksess.

– Vi gleder oss veldig til å komme i gang med 2019 og til å vise at vi kan ha økonomisk kontroll. Det er fortsatt litt tidlig å si hvordan resultatet for 2018 blir, men nå har vi de verktøyene og den kompetanse­n som trengs for å ha kontroll, sier MacConnach­er videre.

 ??  ??
 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? UTFORDREND­E: FK Jerv har slitt med økonomien. Daglig leder Christophe­r MacConnach­er sier nå at ting ser lysere ut, med tanke på 2019. Her er Daniel Aase og Sean Okoli i kampen mot Florø denne sesongen.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD UTFORDREND­E: FK Jerv har slitt med økonomien. Daglig leder Christophe­r MacConnach­er sier nå at ting ser lysere ut, med tanke på 2019. Her er Daniel Aase og Sean Okoli i kampen mot Florø denne sesongen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway