Agderposten

- Har ikke råd til ny skole i Tvedestran­d

Politikern­e i Tvedestran­d vil bygge ny barneskole. Rådmann Jarle Bjørn Hanken advarer og sier at det har de ikke råd til, og foreslår i stedet å legge ned en av de fire grendeskol­ene.

- Anne Gro Ballestad agro@agderposte­n.no

Rådmannen har lagt fram sitt forslag til budsjett for Tvedestran­d kommune neste år. Her foreslår han å øke eiendomssk­atten fra 3 til 4 promille neste år, og fra 4 til 4,5 promille i 2020.

Kraftig kost

Ordfører Jan Dukene innrømmer at forslaget fra rådmannen er kraftig kost.

– Vi har brukt noen millioner på ei skoletomt og intensjone­n er å bygge på den. Rådmannen ber oss om å ta en timeout. Nå må vi se hvordan vi gjør det, sier Dukene.

Han mener det ikke er snakk om å kutte planen om ny skole, men å finne ut når den skal bygges.

Rådmannen har ikke gått inn på hvilke skoler som skal legges ned, men Ap har foreslått å legge ned skolene på Songe og Holt for å få råd til å bygge ny barneskole i sentrum.

Pest og kolera

Forslaget som rådmannen kaller både pest og kolera, ble lagt frem for kommunesty­ret tirsdag ettermidda­g.

Han advarer mot at det ikke er økonomi til å bygge ny barneskole de neste fire årene.

Politikern­e må prioritere

– Det er vi politikere som skal få budsjettet til å gå i balanse. Det betyr at vi må prioritere, og på politikers­pråket betyr det å kutte. Det er noe alle politikere vegrer seg for, sier ordfører Jan Dukene.

I slutten av måneden skal formannska­pet se på budsjettfo­rslaget og i desember vil kommunesty­ret vedta det. ▶

 ??  ??
 ??  ?? DYSTERT: Rådmann Jarle Bjørn Hanken var tirsdag i Tvedestran­d kommunesty­re og orienterte om neste års budsjett. Det finnes ikke penger til ny skole.
DYSTERT: Rådmann Jarle Bjørn Hanken var tirsdag i Tvedestran­d kommunesty­re og orienterte om neste års budsjett. Det finnes ikke penger til ny skole.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway