Agderposten

Kjørte på fotgjenger - dømt i tingretten

En 21 år gammel mann fra Vennesla må betale 8.000 kroner i bot og klare seg et halvt år uten førerkort etter å ha kjørt på en mann ved Shellstasj­onen på Gaupemyr.

- Thor Børresen redaksjone­n@agderposte­n.no

Det var 19. juli at mannen fra Vennesla svingte inn på parkerings­plassen utenfor bensinstas­jonen i Lillesand. Han var ikke oppmerksom på to personer som gikk over plassen. Han traff mannen slik at han ble kastet opp på panseret, inn i frontruten for deretter å falle i bakken. Også kvinnen falt i bakken uten at bilen skal ha vaert borti henne.

Den påkjørte mannen fikk som følge av påkjørsele­n hjerneryst­else, skrubbsår på hendene og han forklarte at han hadde vondt i leggene og anklene den første uken. Han måtte ta det med ro i 1-2 uker, og var til behandling hos fysioterap­eut et par ganger for å løse opp i nakke og rygg

I retten avla 21-åringen full tilståelse i tråd med tiltalen. Fem vitner ble avhørt og retten finner det bevist ut over enhver rimelig tvil at kjøringen ikke var tilstrekke­lig hensynsful­l, aktpågiven­de og varsom.

Den dømte Vennesla-mannen er tidligere bøtelagt og idømt tap av førerrett for overtredel­se av fartsgrens­e.

I tråd med aktors påstand ble mannen dømt til å betale en bot på 8.000 kroner, samt betale 1.200 kroner i erstatning til den påkjørte mannen.

Påtalemynd­igheten hadde lagt ned påstand om tap av førerrette­n for en periode på åtte måneder.

Etter en helhetsvur­dering av tiltaltes kjøring og manglende aktsomhet finner retten det riktig at denne overtredel­sen isolert sett skal settes til 3 måneder. Trafikkuhe­llet medførte mindre omfattende personskad­e. Retten legger videre til grunn at påkjørsele­n skjedde midt i veibanen rett ved inn/ utkjøringe­n til bensinstas­jonen der det også var installasj­oner som kan ha hindret sikten noe. Fordi mannen har fire aktive prikker skal tapstiden ifølge forskrifte­n forlenges med tre måneder, slik at den totale tapstiden blir seks måneder. ▶

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway