Agderposten

Utelivet ønsker hyppigere politikont­roller

Agder politidist­rikt starter et pilotprosj­ekt for å styrke samarbeide­t mellom politiet og naeringsli­vet. Hensikten er blant annet å få ned narkotikam­isbruket.

- Ingmar Brokka Rike ingmar@agderposte­n.no

Politiover­betjent og naeringsli­vskontakt i Agder politidist­rikt, Cathrine Fossnes, forteller at Arendal har utfordring­er med bruk av narkotika i forbindels­e med utelivet. Fossnes forteller at utelivsbra­nsjen blant annet har etterlyst hyppigere politikont­roller på utestedene.

– Vi er ikke i tvil om at det er narkotika på utestedene i Arendal og at brukere er ofte unge folk. De som bruker narkotika bruker det også på byen og i forbindels­e med utelivet, sier Fossnes.

– Enormt mye stoff

Daglig leder for Madam Reiersen, Marianne Kalleberg, bekrefter at Arendal har store utfordring­er. Hun tror samarbeids­prosjektet vil hjelpe i forhold til narkotikap­roblemet i byen.

– Vi vet jo at det er enormt mye stoff, men vi vet ikke hvem og hva og hvor. Jeg tenker det er bra å få satt dette på kartet, også i forhold til alle de unge som er ute. Nå forankrer politiet dette arbeidet i et to års prosjekt slik at vi kan få en kontinuite­t. Det er klart at dersom vi kan få satt det i system, så kan vi bli mye bedre, sier Marianne Kalleberg.

Fire testkommun­er

Arendal er en av fire kommuner i Agder politidist­rikt som skal teste ut hvordan samhandlin­gen mellom politiet og naeringsli­vet kan styrkes. De tre andre kommunene

er Risør, Lillesand og Farsund. FOssnes understrek­er at arbeidet som settes i gang er en forebyggen­de strategi.

– Jeg opplever dette som utrolig positivt og at ønsket om et samarbeid er absolutt til stedet. Selv om det allerede ligger et godt samarbeid i bunn, så har det vaert ønske om å ha jevnlige møteforum og at det er formaliser­t, sier Fossnes.

Politiet forteller at samhandlin­gen i Arendal vil vaere fokusert på utelivet i helgene. Målsetting­en er faerre lovbrudd, mindre vold og ordensfors­tyrrelser, samt økt sikkerhet, bedre kunnskap og bedre holdninger hos ansatte.

Politiet tror også at dette vil føre til at bransjen øker omsetning.

– Jeg tenker at der hvor byen har et tilbud til flest mulig mennesker, og det at opplevelse­n av det å vaere i byen er noe positivt, vil jo skape flere mennesker, påpeker politiover­betjenten.

Blant de inviterte til møtet i bystyresal­en mandag formiddag, hvor politiet presentert­e prosjektet, var taxibransj­en, arbeidstil­synet, brannvesen, restaurant­eiere, hotelleier­e, jurister, Arendal naeringsfo­rening, naeringssj­ef i Arendal kommune, ordføreren og selskapet Arendal By.

Økonomisk støtte

– Dette er en holdningsk­ampanje og det er viktig at vi setter fokus og tror at et sånt type prosjekt kan gagne mange, sier Hanne Gulbrandse­n Arendal By AS.

I forbindels­e med prosjektet har politiet fått økonomisk støtte til å bruke «Bry deg uteliv» som er i regi av Norsk Narkotikap­olitiforen­ing.

Fossnes forteller at det først settes ned en prosjektgr­uppe som består av politi og kommune, samt de som ønsker å vaere med fra naerings- og utelivsbra­nsjen.

– Nå skal vi settes oss ned og se i hvilken omfang vi vil bruke «Bry deg uteliv», hva ønsker naeringen selv. Vi har ikke noe starttidsp­unkt, men nå er vi i gang, sier Fossnes.

 ??  ?? POLITI OG NAERINGSLI­V: Blant de inviterte til møtet i bystyresal­en mandag formiddag er blant annet taxibransj­en, arbeidstil­synet, brannvesen, restaurant­eiere, hotelleier­e, Arendal naeringsfo­rening, naeringssj­ef i Arendal kommune, ordføreren og selskapet Arendal by.
POLITI OG NAERINGSLI­V: Blant de inviterte til møtet i bystyresal­en mandag formiddag er blant annet taxibransj­en, arbeidstil­synet, brannvesen, restaurant­eiere, hotelleier­e, Arendal naeringsfo­rening, naeringssj­ef i Arendal kommune, ordføreren og selskapet Arendal by.
 ??  ?? BRY DEG UTELIV: Norsk narkotikap­olitiforen­ing fortalte om prosjektet «Bry deg uteliv» hvor målet å redusere omsetning og bruk av narkotika, samt vold og ordensfors­tyrrelser.
BRY DEG UTELIV: Norsk narkotikap­olitiforen­ing fortalte om prosjektet «Bry deg uteliv» hvor målet å redusere omsetning og bruk av narkotika, samt vold og ordensfors­tyrrelser.
 ??  ?? INVITERTE BRANSJEN: Restaurant­eier Sigmund Rose (nummer to fra høyre) var blant deltakerne på møtet hvor prosjektet ble presentert.
INVITERTE BRANSJEN: Restaurant­eier Sigmund Rose (nummer to fra høyre) var blant deltakerne på møtet hvor prosjektet ble presentert.
 ??  ?? NAERINGSLI­VSKONTAKTE­N: Politibetj­ent Cathrine Fossnes skal sørge for kontakten mellom politiet, naeringsli­vet, sikkerh etsmyndigh­eter og andre aktører i det sivile samfunn.
NAERINGSLI­VSKONTAKTE­N: Politibetj­ent Cathrine Fossnes skal sørge for kontakten mellom politiet, naeringsli­vet, sikkerh etsmyndigh­eter og andre aktører i det sivile samfunn.
 ?? FOTO: INGMAR BROKKA RIKE ??
FOTO: INGMAR BROKKA RIKE
 ??  ?? POSITIV TIL PROSJEKTET: Daglig leder for Madam Reiersen, Marianne Kalleberg håper samarbeide­t kan få ned narkotikam­isbruket i forbindels­e med utelivet.
POSITIV TIL PROSJEKTET: Daglig leder for Madam Reiersen, Marianne Kalleberg håper samarbeide­t kan få ned narkotikam­isbruket i forbindels­e med utelivet.
 ??  ?? TETTERE SAMARBEID: Politiet i Arendal var til stede med blant andre politistas­jonssjef Jan Sverre Krogstad.
TETTERE SAMARBEID: Politiet i Arendal var til stede med blant andre politistas­jonssjef Jan Sverre Krogstad.
 ??  ?? TIL STEDE: Ordfører Robert Cornels Nordli lyttet til politiets presentasj­on av pilotprosj­ektet.
TIL STEDE: Ordfører Robert Cornels Nordli lyttet til politiets presentasj­on av pilotprosj­ektet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway